23 Αυγούστου 2016

Αντιδράσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάθεση της σίτισης προσφύγων-«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε»

Θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ανάθεση της σίτισης προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας των Σερρών σε εταιρεία μέλους της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

«Λυπάμαι, θλίβομαι και ντρέπομαι» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και πρόσθεσε «δεν μπορεί να είναι αυτή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε καταστάσεις που να πρέπει να απολογούνται για τέτοιους χειρισμούς».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:


«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε»

Μείζον ζήτημα για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκαλούν τις τελευταίες ώρες οι καταγγελίες της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπούλη, η οποία αφήνει αιχμές για υπόθεση διαγωνισμού σίτισης προσφύγων, δείχνοντας ευθέως προς την πλευρά μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η κ. Σταμπούλη υποστηρίζει πως το μέλος της Νομαρχιακής της Κουμουνδούρου, Δημήτρης Τάπας, μαζί με την κόρη του, έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων, έναντι του ποσού των 750.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο νομό Σερρών, ενώ στη δήλωσή του έκανε λόγο για κατάρρευση του δήθεν, όπως το χαρακτήρισε, ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ. Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής.

Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.