06 Αυγούστου 2016

Απίστευτη γκάφα του Vettel [video]

Την περασμένη εβδομάδα, ο Sebastian Vettel δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος με τον αγώνα του και βιαζόταν να γυρίσει σπίτι. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το γερμανικό GP στο Hockenheim, ο εντός έδρας αγώνας για τον Sebastian Vettel. Παρόλα αυτά, τα πράγματα κάθε άλλο παρά ιδανικά κύλησαν για τον Γερμανό και την Ferrari.

Οι Mercedes ήταν από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής κυρίαρχες. Και παρότι ο Nico Rosberg πήρε την pole position, έκανε κακή εκκίνηση δίνοντας στον Lewis Hamilton την ευκαιρία να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή και να κερδίσει τον αγώνα ελέγχοντας τον ρυθμό. Η δεύτερη δύναμη ήταν αναμφίβολα η Red Bull, της οποίας οι δύο οδηγοί συμπλήρωσαν το βάθρο με τον Ricciardo δεύτερο και τον Verstappen τρίτο.

Ο Vettel κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, πίσω από τις δύο Mercedes και τις Red Bull. Με ρυθμό που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Έκανε μάλιστα και ένα λάθος στρατηγικής, αμφισβητώντας το χρονικό σημείο που η ομάδα τον κάλεσε για το δεύτερο pit stop, κάνοντας εν τέλει του κεφαλιού του. Γενικά ήταν μια κακή μέρα.

Η απογοήτευση και τα νεύρα είχαν σαν αποτέλεσμα ο Vettel να χάσει την ψυχραιμία του και να κάνει μια μεγάλη γκάφα. Στον προτελευταίο γύρο νόμιζε ότι ο αγώνας είχε τελειώσει. Παρότι περνά από την γραμμή εκκίνησης τερματισμού και δεν υπάρχει καρό σημαία να κυματίζει, εκείνος κόβει τελείως τον ρυθμό του, βγαίνει μάλιστα και εκτός πίστας στην Στροφή 1 αφήνοντας πιο αργούς οδηγούς να προσπεράσουν. Προφανώς, βλέποντάς τους άλλους να κινούνται ακόμη σε ρυθμό αγώνα, αλλά και μετά τις κραυγές της ομάδας από το pitwall, επιταχύνει ξανά για να συμπληρώσει και τον τελευταίο γύρο.