23 Αυγούστου 2016

ΦΩΤΟ-ΡΟΜΠΑ-«Είσαι ψεύτης» λέει η Virgin στον Κόρμπιν για τον «συνωστισμό» σε τρένο

Επεισόδιο ανάμεσα στον ηγέτη των Εργατικών και τον σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον - Ο Κόρμπιν έκατσε σε άδεια θέση αφότου πρώτα μαγνητοσκόπησε, καθισμένος στο πάτωμα, βίντεο-καταγγελία
Μία ιδιαίτερη διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία με πρωταγωνιστές τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, και τον πρόεδρο του ομίλου Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, με αφορμή την καταγγελία για συνωστισμό σε ένα από τα τρένα του μεγιστάνα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κόρμπιν ταξίδεψε με τρένο του ομίλου Virgin από το Λονδίνο με προορισμό το Νιούκαστλ. Το παράδοξο είναι ότι ο ηγέτης των Εργατικών καταγράφηκε να κάθεται στο δάπεδο, καθώς το τρένο ήταν πλήρες και δεν υπήρχαν ελεύθερες θέσεις.

Ο Κόρμπιν σε βίντεο υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να ταξιδέψει καθισμένος στο δάπεδο, καθώς το βαγόνι ήταν γεμάτο κόσμο. Μάλιστα, τόνισε ότι χρειάζονται περισσότεροι συρμοί και υπενθύμισε την αναγκαιότητα να κρατικοποιηθούν οι σιδηροδρομικές εταιρίες.

Στο βίντεο-καταγγελία του, όμως, απάντησε ο ίδιος ο Μπράνσον με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρίας Virgin.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον επιχειρηματία, ο Κόρμπιν επέλεξε να ταξιδέψει στο πάτωμα, παρότι υπήρχαν πολλές κενές θέσεις στο βαγόνι.

Μάλιστα, ο Μπράνσον έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με τον επικεφαλής των Εργατικών και τους συνεργάτες του να προσπερνούν τις θέσεις (στην πρώτη φώτο).

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Μπράνσον, ο Βρετανός πολιτικός μαγνητοσκόπησε το βίντεο και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του «βολεύτηκε» σε ένα κάθισμα και έφτασε άνετα στον προορισμό του (στη δεύτερη φώτο φαίνεται τη στιγμή που κάθεται σε κάθισμα στο βάθος του βαγονιού).

«Υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις στο τρένο, στο οποίο ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, καταγράφηκε να κάθεται στο δάπεδο, όπως διαπίστωσε η Virgin Trains. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον κ. Κόρμπιν να κάθεται στο δάπεδο για ένα ταξίδι τριών ωρών της Virgin Trains από το Λονδίνο στο Νιούκαστλ, λέγοντας ότι ήταν γεμάτο. Το βίντεο από το τρένο στις 11 Αυγούστου δείχνει τον κ. Κόρμπιν και την ομάδα να προσπερνούν άδειες θέσεις, πριν προχωρήσουν στο βάθος, όπου η ομάδα του κάθισε στο δάπεδο και άρχισε να μαγνητοσκοπεί», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας Virgin Trains, στην οποία ακόμα δεν έχει απαντήσει ο Κόρμπιν.