15 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί ψάχνει 200.000 ευρώ ο Κατρούγκαλος;

Φαίνεται πως έχει… στερέψει το ταμείο για τα καλά αφού πλέον το κράτος αδυνατεί να στείλει ακόμα και τα «τρομερά» «ραβασάκια» του. Μάλιστα,η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν αφορά το ίδιο το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ψάχνει απελπισμένα το ποσό των 200.000 ευρώ για να...
στείλει τις επιστολές στους συνταξιούχους όπου θα τους εξηγεί πώς και γιατί είχαν μειώσεις επικουρικών συντάξεων.

Όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Κατρούγκαλος σχεδιάζει να στείλει περί τις 400.000 επιστολές και το κόστος για καθεμία είναι 0,50 ευρώ. Βλέπετε ο… τζάμπας τελείωσε, όπως είπε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, και φυσικά τα ΕΛΤΑ για να στείλουν τα γράμματα στους συνταξιούχους θέλουν και από ένα 50λεπτο για τον καθένα.

Τα ΕΛΤΑ – λένε στο υπουργείο Εργασίας – έχουν σύμβαση με το Δημόσιο ύψους 8 εκατ. ευρώ για την αλληλογραφία των υπηρεσιών όλο το χρόνο, αλλά οι επιστολές που θέλει να στείλει ο κ. Κατρούγκαλος «δεν πιάνονται».

Και καταλήγει με… υστερόγραφο η εφημερίδα: «Μήπως να τις μοιράσουν… πόρτα πόρτα για να κάνουν και οικονομία; Γιατί οι 200.000 ευρώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί από ποιόν κωδικό του Προϋπολογισμού θα πληρωθούν.