17 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Συριζαϊκό Φαρ Ουεστ με υποψήφιους... Ντάλτον

Στην αρχή της διακυβέρνησης ήθελαν να δημιουργήσουν ένα «παράλληλο τραπεζικό σύστημα» (Νοέμβριος 2015), εκτός της εποπτείας της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν, θα δημιουργούσαν τοπικές τράπεζες, δήθεν κατά το πρότυπο των ταμιευτηρίων της Γερμανίας. Ουσιαστικά, επρόκειτο για τράπεζες που θα τις έλεγχε η κυβέρνηση Σύριζα- Ανελ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα νέα τζάκια ή «βοσκοτόπια», καλή ώρα όπως του «κόκκινου» Καλογρίτσα.


Λίγο αργότερα ο κ. Π. Λαφαζάνης ήθελε να εφορμήσει στο Νομισματοκοπείο και να υφαρπάξει τα αποθεματικά της ΤτΕ. Όλες τις προτάσεις τις ξεπέρασε ο Γιάνης- γουάου- Βαρουφάκης που θα έστελνε στα ΑΦΜ των πολιτών νομισματικές μονάδες ( IOU- Ι own you ). Τελικώς, ο  τότε υπουργός Βαρουφάκης αναγκάστηκε εκείνη την Κυριακή το απόγευμα να υπογράψει το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, δίνοντας την χαριστική βολή στην οικονομία μετά από 6 χρόνια κρίσης.

Ακολούθησε το έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε μια χαμηλή αποτίμηση-  έγκλημα για το οποίο δεν έχουν αναζητηθεί ευθύνες ούτε στους υπουργούς, ούτε στους Νοτιοκορεάτες Συμβούλους.

Με το νέο Μνημόνιο, επίσης, υπογράφηκε ένας εξωπραγματικός νόμος που αφορούσε τα κριτήρια των διοικήσεων και μελών του Δ.Σ.  Όλο αυτό το διάστημα με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση “κυνηγούσε” την ανεξάρτητη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και έπαιρνε την απάντηση ευρωπαϊκού επόπτη, όπως για παράδειγμα την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

Επί ένα χρόνο, η κυβέρνηση έμεινε άπραγη για τις διοικήσεις των τραπεζών και τα «κόκκινα» δάνεια. Το αποτέλεσμα : Κανείς από τους επενδυτές, Έλληνας ή ξένος δεν γνωρίζει ποιος «τρέχει» τις τράπεζες και, κυρίως, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ το 1 ευρώ κεφαλαίου στις τράπεζες κοστίζει λιγότερο και από 20 λεπτά. Μετά το έγκλημα των τραπεζών επιχειρήθηκε και η άλωση της Τράπεζας Αττικής προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο υπερθεματιστής. Όλα, όμως, σταμάτησαν την Πέμπτη το βράδυ, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος άσκησε τις αρμοδιότητες της, στην Τράπεζα Αττικής. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να συνεργαστεί με τον Ευρωπαίο Επόπτη (SSM) λειτουργεί ως γελαδάρης ρίχνοντας συνεχώς λάσο εναντίον οποιουδήποτε είναι “εχθρός” του Σύριζα. Πρώτα οι δημοσιογράφοι. Ο πρωθυπουργός εκνευρίστηκε με την δημοσιογράφο, αλλά βρήκε τρόπο να διχάσει, να κηρύξει το μίσος.

Στράφηκε εναντίον των δημοσιογράφων για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό των Συριζαίων που άφριζαν λ.χ εναντίον του MEGA. Στόχος να ικανοποιηθεί το σκληροπυρηνικό κοινό που έχει απομείνει στον Σύριζα και θέλει να τραφεί με μίσος και φθόνο. Μετά τους δημοσιογράφους ακολούθησε η επίθεση εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι επιθέσεις από το Συριζαϊκό Φαρ Ουέστ θα ενταθούν, ιδιαίτερα όταν  θα διαπιστωθεί ότι, ( στο χρηματιστήριο προεξοφλείται )  δεν βγαίνει  το τρελό πρόγραμμα φόρων. Τότε οι υποψήφιοι Ντάλτον θα αρχίσουν να τρέχουν ....  Άλλωστε ακόμη κι οι πραγματικοί Ντάλτον ( όχι των Κόμικς) έδρασαν μόλις δυο χρόνια.

Δημήτρης Παφίλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ