17 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ! Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο πρώτο Ελληνο – Κινεζικό forum που διοργανώνει ο Ψινάκης στο Ζάππειο

Κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος πρόκειται να γίνει ο Μαραθώνας το Νοέμβριο, λόγω του μεγάλου ιδρυτικού forum της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, την υποστήριξη της Κινεζικής κυβέρνησης και την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ το επόμενο forum, θα γίνει του χρόνου στην Κίνα.
Στο πρώτο Ελληνο-Κινεζικό Forum που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο, πριν από το μαραθώνιο, θα παρευρεθούν, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, Έλληνες και Κινέζοι δήμαρχοι και επιχειρηματίες, οι πρέσβειςτων χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και όσοι συνέδραμαν, ώστε να υλοποιηθεί η Αμφικτυονία. Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που απέκτησε με όλους τους θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της Κίνας, κατά το πρόσφατο ταξίδι του.

Στο forum θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΣΕΦ Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αλλά και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Δημόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής, όπως κοινοποίησε ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τι είναι η Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας που αποτελείται από 152 δήμους είναι η προώθηση και οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και επενδύσεων, αλλά και η διεκδίκηση – διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Στην Αμφικτυονία έχουν προσχωρήσει Δήμοι όλης της χώρας, που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους.

Πρόκειται για ένα Δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς.