17 Σεπτεμβρίου 2016

Επένδυση Ελληνικού: Ξεκινάει με ένα εντυπωσιακό βίντεο

Στην Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου για την Επένδυση του Ελληνικού υπό την μορφή του κατεπείγοντος, καθώς η συγκεκριμένη επένδυση είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού σοκ και την ανάγκη να συμβεί κάτι μεγάλο και ανατρεπτικό μεγαλύτερη παρά ποτέ, οι κινήσεις ορισμένων ομάδων που πολεμούν το μεγάλο αυτό πρότζεκτ φαντάζουν ξεπερασμένες, μίζερες και παρακμιακές.


Για την Ελλάδα ρε... γαμώτο...

Η ατάκα της Ολυμπιονίκου Βούλας Πατουλίδου που σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, αναμένεται να σηματοδοτήσει και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, μέσα από την επένδυση του Ελληνικού, ύψους 8 δισ. ευρώ, αφού παρά τον ισχυρισμό όλων αυτών που την πολεμούν, η επένδυση του Ελληνικού θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και με τις φυτεύσεις χιλιάδων δένδρων θα βελτιώσει και το μικροκλίμα της περιοχής.

Το Ελληνικό δεν θα είναι απλά το διαμάντι της Ευρώπης αλλά ένα έργο που θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο στον κόσμο. Ανοιχτό και ελεύθερο για όλους!

Για την οικονομία

Η δημιουργία 70.000 θέσεων εργασίας  για τη δημιουργία αλλά και τη συντήρηση αυτού του project στην πλήρη εξέλιξή του, φτάνει για να γίνει αντιληπτή η σημαντικότητα και τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία χωρίς καν να υπολογίζονται οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε δευτερογενείς δραστηριότητες.

Η επένδυση των 8 δισ. Ευρώ στην Ελληνική οικονομία θα στηρίξει την εγχώρια επιχειρηματικότητα ενώ για το ελληνικό δημόσιο, πέραν των άμεσων εσόδων, υπάρχει και ετήσιο όφελος που φτάνει το 30% των καθαρών εσόδων του έργου για τα 99 χρόνια της διάρκειάς του. Το κράτος αναμένεται να εισπράξει περισσότερα από 13,5 δισ. Ευρώ ενώ στις επενδυτικές υποχρεώσεις περιλαμβάνονται και έργα υποδομών ύψους άνω των 1,5 δισ. Ευρώ που θα υλοποιηθούν στα πρώτα στάδια της επένδυσης και θα αποδοθούν στο Δημόσιο.

Για τους πολίτες

Η οικονομία όμως ίσως να μην έχει καμία σημασία αν δεν συνυπολογιστούν και οι άνθρωποι.

Η τοπική αλλά και ευρύτερη κοινωνία πρόκειται να ζήσουν τη δημιουργία και να χαρούν την χρήση ενός έργου που σχεδιάστηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και με στόχο να αναδείξει την περιοχή αλλά και να αλλάξει τη σχέση μας μαζί της. Στο Ελληνικό η δόμηση θα καλύψει λιγότερο από το 30% της επιτρεπόμενης επιφάνειας αποδίδοντας στην περιοχή ένα χώρο που θα αναβαθμίζει θετικά τις αισθήσεις με τις ήπιες χρήσεις του. Τα σημαντικά λιμενικά έργα θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέας παραλίας, με ελεύθερη πρόσβαση, μήκους μεγαλύτερου του 1 χλμ.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο έκτασης 2.000 στρεμμάτων με τη φύτευση εκατομμυρίων δέντρων και φυτών και η εγκατάσταση πολλών υδάτινων στοιχείων, θα οδηγήσει σε βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, ενώ, τέλος, η δημιουργία εκτεταμένου δικτύου διαδρομών πεζών και ποδηλάτων μήκους 50 χιλιομέτρων σε άμεση συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα μέσα σταθερής τροχιάς θα εντάξουν το Ελληνικό στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Το έργο του Ελληνικού, δεν είναι απλά μία τεράστια επένδυση. Είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και που θα αλλάξει την περιοχή, την οικονομία και τη ζωή για μας και τις επόμενες γενιές, για πάντα.

http://www.vimaonline.gr/20/article/25158/ependusi-ellinikou-xekinaei-me-ena-eduposiako-video