15 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ! ΜΗΝ ΠΛΑΚΩΘΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ! ! Διάσταση απόψεων Σπίρτζη-Κρέτσου για το ασυμβίβαστο εργολάβου- καναλάρχη


[Αφού γίνανε ρόμπα μετά την αποκάλυψη ότι κατήργησαν με νόμο το ασυμβίβαστο την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, ανακάλυψαν και καλά ότι τελικά ισχύει...]

Το ασυμβίβαστο ισχύει, λέει ο υπουργός - Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, λέει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης

Διάσταση απόψεων ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο προκύπτει στο ζήτημα του ασυμβίβαστου μεταξύ των ιδιοτήτων του εργολάβου δημοσίων έργων και του καναλάρχη.

Ο υπουργός απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τον Αύγουστο ψηφίσθηκε φωτογραφική διάταξη για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ώστε να μην υπάρχει πλέον ασυμβίβαστο στην ιδιότητά του τού εργολάβου και του διεκδικητή (τότε) τηλεοπτικής άδειας, την οποία στη συνέχεια έλαβε, είπε ότι υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο, που δεν καταργήθηκε ποτέ.

Ο κ.Κρέτσος, όμως, μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό 9,84 είπε  ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις.

«Όσοι έχουν λοιπόν τον "μανδύα" της ευρωπαϊκής φωνής θα έπρεπε να το γνωρίζουν», πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος. Η Ελλάδα το 2015, συνέχισε ο κ. Κρέτσος, είχε μία μείωση στην οπτικοακουστική παραγωγή κατά 36%, απαντώντας εμμέσως και στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μόνο η αδειοδότηση φέρνει ανεργία στον κλάδο.

Ο κ.Κρέτσος, μάλιστα, υποστήριξε ότι «η αδιάβλητη διαδικασία της αδειοδότησης προχωρά κανονικά, τόνισε, και τώρα είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης (αναφερόμενος και στις αποφάσεις του ΣτΕ) να κάνει τη δουλειά της». «Εμείς», συμπλήρωσε ο γγ Ενημέρωσης, θεωρούμε ότι από την πλευρά μας κάνουμε το σωστό και ότι λειτουργούμε με βάση του όσα ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα».
Από την πλευρά του, ο κ.Σπίρτζης δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί φωτογραφικής διάταξης είναι λάσπη και πρόσθεσε: «Ζούμε για μία ακόμη φορά το γνωστό στήσιμο των ΜΜΕ και του παλαιοκομματισμού. Δεν καταργούνται τα άρθρα, υπάρχει ο νόμος του βασικού μετόχου που ισχύει και μνημονεύεται και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο, όπως ήταν στο νόμο του βασικού μετόχου που δεν καταργήθηκε ποτέ, απλά δεν επαναλαμβάνονται οι διατάξεις και στους δύο νόμους
δηλαδή όποιος παίρνει δημόσια έργα δεν μπορεί να είναι σε ΔΣ τηλεοπτικού σταθμού κι αντίστοιχα ένας καναλάρχης δεν μπορεί να αναλάβει και δημόσια έργα».