08 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γκι Φερχόφσταντ θα διαχειριστεί εκ μέρους της ΕΕ το Brexit

Μόλις ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 από τις βρετανικές αρχές ο Γκι Φερχόφσταντ θα συνεργαστεί στενά με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων για να διαμορφώσει τη διαπραγματευτική θέση του ΕΚ

Τον Γκι Φερχόφσταντ επέλεξε η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Οι αρμοδιότητές του αρχηγού του κόμματος των Φιλελευθέρων θα περιλαμβάνουν τη συνεχή ενημέρωση των Προέδρων για τις εξελίξεις και την προετοιμασία της θέσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις, σε συνεργασία με τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει την πιθανή συμφωνία για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ .

Μόλις ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 από τις βρετανικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει τις κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων, ο Γκι Φερχόφσταντ θα συνεργαστεί στενά με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων για να διαμορφώσει τη διαπραγματευτική θέση του ΕΚ.