31 Οκτωβρίου 2016

Κυριάκος σε Πάκη: Ας μην κάνουμε επίσημες δηλώσεις-Ζούμε πολιτική παρακμή-Εκλογές τώρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών

Σε πολύ κλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 75 λεπτά, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ζήτησε εκλογές, σύμφωνα με όσα λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Όπως τονίζουν από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την πολιτική παρακμή η οποία, όπως επανειλημμένα έχει πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές.

«Η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή που έχει περιέλθει είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως είπε, επανέλαβε στον κ. Παυλόπουλο τους «εντονότατους προβληματισμούς του όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών».


Τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να μη γίνει η καθιερωμένη δήλωση των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες. Ένα αίτημα που ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό.

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε για το χρόνο σας. Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα προτιμούσα ενόψει και της συγκυρίας να μην κάνουμε κάποια επίσημη δήλωση, να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κατ’ ιδίαν», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενημέρωση, επί της ουσίας έκανε δεκτό το αίτημά του και από την αίθουσα βγήκαν δημοσιογράφοι, κάμεραμεν και φωτορεπόρτερ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο