31 Οκτωβρίου 2016

«Απόσυρση» Πολύδωρα προαναγγέλλει η Κυβέρνηση; (Video)

Ανοιχτό ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση της για τον Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ άφησε η Όλγα Γεροβασίλη. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ: «Από τη στιγμή που σας λέω ότι το σκεπτικό μας για την πρόταση Πολύδωρα είναι μη παραταξιακό, αν διαφανεί στη συζήτηση ότι βγαίνει άκρη με άλλα πρόσωπα μπορεί να το συζητήσουμε».

Χαρακτήρισε, πάντως, την πρόταση Πολύδωρα ως «πρόταση για να δημιουργηθεί συναινετικό πεδίο» τονίζοντας ότι δεν είναι παράδοξο να αντιδρούν από την αριστερά αλλά από τη Νέα Δημοκρατία.

Επιχειρώντας να εξηγήσει στη συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση νόμου είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε ρύθμιση αφού τρεις φορές αποδείχθηκε άκαρπη η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Όσον αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 είπε ότι «εγώ δεν είπα αν είναι καλοί οι δικαστές. Έκρινα την απόφαση και τα αποτελέσματα που παράγει. Εμείς είχαμε μια κρίση δεν θα μας την απαγορεύσει κανείς.

Ήταν μια πολύ προσεκτική δήλωση, εξέφρασε μια δυσαρέσκεια αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ ότι στο δημόσιο διάλογο καλώς εκφράσαμε την άποψή μας και εμείς όπως καλώς το έκαναν και οι δικαστές».