13 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν: Επικοινωνία με Κλίντον πριν το δημοψήφισμα – Μετά μόνο με Ομπάμα

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η επκοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας με τον πρώην αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον έχει όντως γίνει αλλά χρονικά είναι πριν από το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου μετά το δημοψήφισμα επικοινωνία ύπηρξε μόνο με τον απερχόμενο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σημειώνεται πως η τελευταία διαρροή των Wikileaks περιλαμβάνει mails του Τζον Ποντέστα, σημερινού διευθυντή της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον και στενού συνεργάτη της οικογένειας, σύμφωνα με τα οποία ο Ποντέστα έγραφε στις 10 Ιουλίου 2015: «Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο William Jefferson Clinton έχει αρκετά καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον πάρει και να τον συμβουλέψει να προχωρήσει σε συμφωνία. Μπορείς να τον ρωτήσεις αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω μόλις βγω από το τρένο, ώστε να του εξηγήσω το σκεπτικό τους και τι προσπαθούν να επιτύχουν», με το γραφείο του Μπιλ Κλίντον να απαντά «Λέει πως ναι, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει στη διάθεσή του. Η επείγουσα ερώτησή του είναι - θα ασκήσουμε πίεση και στη Μέρκελ;».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/327624/kuvernitikes-piges-epikoinonia-me-klidon-prin-to-dimopsifisma-meta-mono-me-obama/