13 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΑ ΜΩΡΕ! ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ! Ο Μητσοτάκης μιλάει στο Χάρβαντ κι ο Τσίπρας στη Φατάχ και τους Σαντινίστας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε επάνω σε ένα ψέμα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε στηριζόμενος σε ένα μεγάλο ψέμα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με θέμα «Το Μέλλον της Δημοκρατίας», τονίζοντας παράλληλα, πως αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα η αντιμετώπιση του λαϊκισμού, είτε προέρχεται από την αριστερά είτε από τη δεξιά.

«Αναπόφευκτα η χώρα συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο Μνημόνιο. Η οικονομία παραμένει σε ύφεση. Η Ελλάδα παραμένει, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, εντός προγραμμάτων διάσωσης. Το 90% του πληθυσμού πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται στην λάθος κατεύθυνση», ανέφερε ακόμα.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε την πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως στόχος είναι να προσφέρει ένα νέο όραμα πολιτικής, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσίασε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας: «Πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας και των κρατικών δαπανών για να έρθει η ανάπτυξη. Παράλληλα, τονίσαμε ότι είναι αναγκαία η προσέλκυση ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οφείλουμε να σταματήσουμε άμεσα το brain drain».

Έκανε τέλος αναφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με διαφορά μεταξύ 7% και 12%, σχολιάζοντας: “Πιστεύουμε ότι ο λαϊκισμός θα νικηθεί διότι δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Δεν θα υποσχεθούμε περισσότερα από όσα μπορούμε να δώσουμε. Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Το πιστεύω ειλικρινά”