14 Οκτωβρίου 2016

Τόσκας σε Τσατάνη: Ε, δε σκοτώθηκες κιόλας! Οι αστυνομικοί φυλάνε ανθρώπους και όχι (εισόδους) σπίτια

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε στην επίθεση με βόμβα κατά της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και τη μειωμένη αστυνομική φύλαξη που είχε.

«Οι αστυνομικοί διατίθενται για την ατομική ασφάλεια των προσώπων και όχι για τα σπίτια ή τα γραφεία τους». Παράλληλα ο κ. Τόσκας προανήγγειλλε ότι η αστυνομία θα συνεννοηθεί με τις δικαστικές ενώσεις «για να δούμε πού υπάρχουν ανάγκες, γιατί εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποια υπόθεση ασχολείται ο κάθε δικαστικός».

«Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι ποτέ δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Προφανώς μας ανησυχεί το περιστατικό με τη βομβά στην εισαγγελέα Τσατάνη γιατί δείχνει ότι πέρα από τους κινδύνους από τη διεθνή τρομοκρατία έχουμε και κινδύνους από το εσωτερικό» είπε ο κ. Τόσκας.
«Γίνεται αγώνας κατανομής δυνάμεων μπροστά σε όλα τα θέματα που διαχειρίζεται η αστυνομία» κατέληξε ο κ. Τόσκας εξηγώντας ότι το τι κίνδυνος υπάρχει για κάθε αποφαση το κρίνει η αστυνομία και όχι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.