10 Οκτωβρίου 2016

ΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ! Στον ρυθμό των Πυξ Λαξ το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Ο γνωστός συνθέτης Φίλιππος Πλιάτσικας στο πενταμελές Συμβούλιο μετά από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά

Ένα όνομα που παραπέμπει σε μεγάλες στιγμές του έντεχνου τραγουδιού συμπεριλήφθηκε στο νέος πενταμελές Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, μετά από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Ο λόγος για τον γνωστό συνθέτη, Φίλιππο Πλιάτσικα, τα τραγούδια του οποίου ακούστηκαν και ακούγονται όσο ελάχιστα, μέσα από τη μουσική και την εκτέλεση του πλέον πετυχημένου συγκροτήματος στη σύγχρονη Ελλάδα, των Πυξ Λαξ.

Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίστηκε ο νομικός Ιωάννης Χαμηθώρης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών. Επί των ημερών του παραδόθηκε μία τεράστια έρευνα, η οποία αναδείκνυε τις καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. απαρτίζεται έχει ως εξής: Πρόεδρος: Χαμηλοθώρης Ιωάννης (επίτιμος Αεροπαγίτης), Αντιπρόεδρος: Κυπρούλη Κωνσταντία (Νομικός). Μέλη: Κοσμόπουλος Μιχαήλ (Νομικός), Πλιάτσικας Φίλιππος (Συνθέτης), Αλεξοπούλου Κωνσταντίνα (Νομικός).

O Αριστείδης Μπαλτάς συναντήθηκε το πρωί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του Οργανισμού, ζητώντας τις απόψεις τους για τις αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να γίνει πιο ουσιαστική η δράση του.