04 Οκτωβρίου 2016

ΒΛΕΠΕ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ! Ο Μαδούρο ζητά να τεθούν εκτός νόμου οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης!

Ο Μαδούρο ζήτησε την κατάργηση-κήρυξη εκτός νόμου των εκλεγμένων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στην Asamblea Nacional (Κογκρέσο-Κοινοβούλιο) που κατέχουν μετά τις τελευταίες εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία με 65% καθώς, όπως δήλωσε σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, κινούνται πλέον εκτός του Συνταγματικού πλαισίου της χώρας.

Ο Μαδούρο επισήμανε ότι θα μπορούσε να εκδώσει ένα προεδρικό Διάταγμα, αφού η χώρα με απόφασή του βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης, αλλά επειδή θέλει, αντίθετα με την αντιπολίτευση, όπως είπε, να κινείται μέσα στα Συνταγματικά πλαίσια, ζήτησε την απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Εάν και εφόσον το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει θετικά στην πρόταση του Προέδρου (ποτέ δεν έχει πάρει απόφαση αντίθετη με τα ζητούμενα των κυβερνήσεων των Τσάβες και Μαδούρο) δεν διευκρινίστηκαν οι περαιτέρω κινήσεις.

Διενέργεια δηλαδή νέων εκλογών, κάτι εξαιρετικά αμφίβολο με δεδομένο ότι οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση θα έφερνε συντριπτικά αποτελέσματα εναντίον του ή αν η Asamblea Nacional θα συνεχίσει να παράγει νομοθετικό έργο μόνο με τους εκπροσώπους της συμπολίτευσης κάτι που φυσικά δεν συνάδει ούτε με το Σύνταγμα, ούτε με τους νόμους της χώρας.


http://www.liberal.gr/arthro/82794/epikairotita/2016/o-madouro-zita-na-tethoun-ektos-nomou-oi-eklegmenoi-ekprosopoi-tis-antipoliteusis.html