04 Οκτωβρίου 2016

Με non paper οι κότες Ξανθός-Πολάκης δηλώνουν ότι θα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια το ΣτΕ

Η απάντηση του υπουργείου στην απόφαση- κόλαφο του ΣτΕ που δικαιώνει τους τρεις αποπεμφθέντες της διοίκησης του οργανισμού

Επιλέγοντας ένα non paper και όχι επίσημη ανακοίνωση, έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το στίγμα της αναφορικά με την απόφαση- κόλαφο του ΣτΕ που δικαιώνει τους τρεις αποπεμφθέντες της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι κκ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης υπερασπίζονται την απόφασή τους να απομακρύνουν – μέσω… Facebook-  τον πρόεδρο και τα δύο μέλη του ΔΣ για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως «το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Προσθέτουν πως η «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» ωστόσο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν την απόφασή τους.

«Εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το Υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του» αναφέρεται στο ανεπίσημο έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας.

Πρακτικά ανοίγουν διάφορα ζητήματα μετά την έκδοση αυτής της απόφασης, όπως πχ ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί αν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη διοίκηση που τοποθετήθηκε μετά την καθαίρεση του προέδρου και των μελών, είναι νόμιμες, ή το θέμα των αστικών και ποινικών αξιώσεων που γεννώνται για τους αποπεμφθέντες σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας δεν αποδεχτεί την απόφαση του ΣτΕ.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ