19 Οκτωβρίου 2016

Παυλίνα Βουλγαράκη: Νέο τραγούδι με heavy κιθάρες και Ψαραντώνη

Ολοκαίνουργιο τραγούδι από την Παυλίνα Βουλγαράκη - Σύνθεση και στίχοι από την νεαρή και ταλαντούχο μουσικό - Τολμηρός συνδυασμός σκληρών ροκ ήχων με τη λύρα του Ψαραντώνη

«Φέρ' τα Μου Όλα Πίσω» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού της Παυλίνας Βουλγαράκη που μόλις κυκλοφόρησε. Η νεαρή τραγουδοποιός και τραγουδίστρια τολμά να συγκεράσει δύο μουσικές παραδόσεις, από τη μία ελληνικούς ρυθμούς, από την άλλη σκληρό κιθαριστικό ροκ. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυναμικό, μοντέρνο και πρωτότυπο άκουσμα, ενώ καθοριστική είναι η συνδρομή του Ψαραντώνη. Η συμμετοχή του πιο διάσημου, σχεδόν θρυλικού σύγχρονου Κρητικού λυράρη στο τραγούδι της Παυλίνας Βουλγαράκη είναι από μόνη της ένα αξιοσημείωτο γεγονός, καθώς ο Ψαραντώνης εμφανίζεται εξαιρετικά σπάνια σε μουσικές δουλειές που δεν είναι εξ ολοκλήρου δικές του. Ο ήχος της λύρας του στο «Φέρ' τα Μου Όλα Πίσω» είναι ένας έμπρακτος έπαινος για τις δυνατότητες της Παυλίνας Βουλγαράκη.

Με το ολοκαίνουργιο τραγούδι της η ταλαντούχα Παυλίνα Βουλγαράκη επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να εξερευνήσει νέα μουσικά πεδία, να πειραματιστεί και τελικά να εκφραστεί έξω από τα συνηθισμένα. Η ίδια υπογράφει τη μουσική και τους στίχους του «Φέρ' τα Μου Όλα Πίσω», δύο χρόνια μετά από το ντεμπούτο άλμπουμ της, το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επιτυχημένο «Λαβύρινθοι».

Το «Φέρ' τα Μου Όλα Πίσω» συνοδεύεται από ένα ονειρικό, αγωνιώδες και ενίοτε σκοτεινό βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Δημολίτσας και επιμελήθηκε ο Μιχάλης Παπανικολάου. Πρωταγωνίστρια είναι φυσικά η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία τραγουδά στίχους «τώρα θα τρέξω ν' ανασάνω/ανθρώπους άλλους να μη φτάνω, θα 'χω το φως των ουρανών/οι ρίζες μου είναι αετών» ή το ρεφρέν-τίτλο «Γιατί να σ' αγαπήσω/φέρ' τα μου όλα πίσω/για να σε λησμονήσω».

Οι ιδιαίτεροι στίχοι της Παυλίνας Βουλγαράκη απηχούν την προσωπικότητά της: Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πάντειο (τμήμα Ψυχολογίας), έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια μια αυτόνομη πορεία στο τραγούδι, πάντα στον έντεχνο χώρο, γράφοντας η ίδια στίχους και μουσική. Το πρώτο της άλμπουμ, «Λαβύρινθοι» έχει προσελκύσει πάνω από 4 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube.

Παράλληλα με τη δισκογραφία, η Παυλίνα Βουλγαράκη άρχισε να τραγουδά ζωντανά σε αθηναϊκές σκηνές και δίπλα σε καταξιωμένους ερμηνευτές, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μπάμπης Στόκας, η Φωτεινή Βελεσιώτου κ.α. Αυτή την περίοδο η Παυλίνα Βουλγαράκη εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου τις Παρασκευές.

Δείτε εδώ το βιντεοκλίπ με το καινούργιο τραγούδι της Παυλίνας Βουλγαράκη, «Φέρ' τα Μου Όλα Πίσω»: