04 Νοεμβρίου 2016

Κίνα: «Πρωτότυπη» ποινή για όσους κάνουν κακοχρησία της μεγάλης σκάλας στα φώτα τους

Το 2014 οι κινεζικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη χρήση μίας νέας ποινής σε όσους έκαναν κακή χρήση της μεγάλης σκάλας των φώτων στα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα η ποινή προέβλεπε πως οι ασυνείδητοι οδηγοί οι οποίοι «τύφλωναν» άλλους οδηγούς αλλά και πεζούς πέρα από το πρόστιμο ήταν υποχρεωμένοι να γονατίσουν μπροστά στο όχημά τους και να κοιτάξουν τα φώτα του οχήματός τους για ένα λεπτό.

Η ανακοίνωση τότε είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από πολίτες που έκαναν λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για πιθανή σημαντική βλάβη που μπορεί να προκληθεί στα μάτια μέσα από μία τέτοια διαδικασία. Ο νόμος «πάγωσε» αλλά δεν αποσύρθηκε και σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν πως επαναφέρουν τη συγκεκριμένη πρακτική καθώς το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και τα στοιχεία δείχνουν πως τα τροχαία εξαιτίας της κακοχρησίας των φώτων προκαλούν όλο και περισσότερα τροχαία.

Οι αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση αυτή η φορά είναι πολύ πιο περιορισμένες με μεγάλη μερίδα των πολιτών να συμφωνούν πως πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/329763/kina-prototupi-poini-gia-osous-kanoun-kakohrisia-tis-megalis-skalas-sta-fota-tous-/