11 Νοεμβρίου 2016

Ελεύθερος σκοπευτής σε ελικόπτερο ακινητοποιεί ταχύπλοο εμπόρων ναρκωτικών

Μια κινηματογραφική καταδίωξη έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Καραϊβικής.

Επί έξι ώρες οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ της Βρετανίας καταδίωκαν ένα ταχύπλοο που κουβαλούσε πάνω από ένα τόνο(!) κοκαΐνη, ο οποίος θα διαμοιραζόταν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ένα ελικόπτερο Lynx ξεκίνησε από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ναυτικό πολεμικό πλοίο Wave Knight. Ο ελεύθερος σκοπευτής που βρισκόταν στο ελικόπτερο έριξε πρώτα μερικές προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια «κλείδωσε» στο στόχο του τη μηχανή του ταχυπλόου.


Από τη στιγμή που χτυπήθηκαν οι μηχανές του σκάφους, αυτό ακινητοποιήθηκε και μια επίλεκτη ομάδα της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, κατάφερε να το πλησιάσει, να ανέβει στο κατάστρωμα και να συλλάβει τους διακινητές.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν έμποροι ναρκωτικών, ωστόσο το εμπόρευμά τους δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Όπως αποδείχθηκε λίγο μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, το φορτίο κοκαΐνης που μετέφεραν άξιζε πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια.


Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι η ποσότητα-μαμούθ που κουβαλούσαν οι διακινητές ζύγιζε πάνω από ένα τόνο, ωστόσο προτού συλληφθούν πρόλαβαν να... αφήσουν στη θάλασσα πάνω από 650 κιλά κοκαΐνης, με τις Αρχές να βρίσκουν στο εσωτερικό του ταχυπλόου... μόλις 350 κιλά.