27 Νοεμβρίου 2016

Ποιές άδειες; Πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΡ με θέμα τη «Χρυσή Αυγή»

Απατάστε οικτρά αν νομίζετε ότι το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει το ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου ορκίζονται την Δευτέρα, είναι η διενέργεια νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΡ θα συζητηθεί το ζήτημα της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Αθανάσιος Κουτρομάνος παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει ακόμα επίσημα καθήκοντα έγινε δέκτης διαμαρτυριών από διανοούμενους και πολιτικούς οι οποίοι ζητούν να απαγορευτεί στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση να προβάλει τις διχαστικές όπως τις χαρακτήρισαν δηλώσεις των βουλευτών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία ήταν η προβολή από την ΕΡΤ της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος του Βελγίου.

Το ανέκδοτο με το νέο διαγωνισμό

Αφού λύσει το ζήτημα με τη Χρυσή Αυγή το ΕΣΡ θα ασχοληθεί και με το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Στις πρώτες συνεδριάσεις το ΕΣΡ θα εξετάσει τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος, δηλαδή πόσα κανάλια χωράει.

Μάλιστα όπως με πληροφορούν μέλη του νεοσύστατου οργάνου, σκοπεύουν να αναθέσουν σε εταιρεία μετά από διεθνή διαγωνισμό τη διενέργεια τεχνικής μελέτης για τον ακριβή αριθμό σταθμών που μπορούν να εκπέμψουν.

Στη συνέχεια το ΕΣΡ θα εξετάσει τα δεδομένα της αγοράς, προκειμένου να αποφασίσει τον αριθμό των αδειών που θα προκηρυχθούν. Τα περισσότερα μέλη του ΕΣΡ αισιοδοξούν ότι ο νέος διαγωνισμός μπορεί να προκηρυχθεί τον Μάρτιο.

Κάποιοι άλλοι περισσότερο ψύχραιμοι το βλέπουν για Σεπτέμβριο, ενώ οι γνώστες των παρασκηνίων της πολιτικής και της διαπλοκής είναι κατηγορηματικοί και διαβεβαιώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας διαγωνισμός και αν γίνει θα εξελιχθεί σε φάρσα σαν και αυτόν του Τσίπρα και του Παππά, αφού κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν πρόκειται να μπει σε περιπέτειες δεσμεύοντας κεφάλαια και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

http://www.lykavitos.gr/archives/437245