03 Νοεμβρίου 2016

Ακόμα περισσότερο ξηλώνεται ο νόμος Παππά-Me τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας

Ένα ακόμα βήμα πίσω έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην προσπάθειά του να αποσπάσει τις θετικές ψήφους της αντιπολίτευσης για τη Συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Ο υπουργός έκανε δεκτή βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται στο εξής η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και για την τιμή εκκίνησης των αδειών που δημοπρατούνται.

Είχαν προηγηθεί επισημάνσεις της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία του κ. Παππά απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ μόνο για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών και όχι για το σύνολο των ζητημάτων που προέβλεπε το κομμάτι του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ένα ακόμα βήμα συναίνεσης και σύνθεσης απόψεων, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τις τροπολογίες του και να προχωρήσουν όλοι μαζί στο επόμενο βήμα σύστασης του ΕΣΡ.

Υποστήριξε δε ότι όσον αφορά σε ζητήματα όπως ο εξοπλισμός των τηλεοπτικών σταθμών, το περιεχόμενο εκπομπής τους ή η βιωσιμότητά τους, τα εναπομείναντα μέλη του ΕΣΡ των οποίων η γνώμη είχε ζητηθεί είχαν δηλώσει αναρμόδια να αποφανθούν σχετικά.

Πολλοί πάντως βλέπουν πίσω από την κίνηση αυτή του Νίκου Παππά πέρα από ένδειξη καλής θέλησης και μια επικοινωνιακή προσπάθεια να δείξει ότι η ΝΔ είναι λίγο έως πολύ απομονωμένη στο μέτωπο των αδειών.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/329647/akoma-perissotero-xilonetai-o-nomos-pappa/#ixzz4OxpIcq2I
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook