19 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΚ@ΜΕΝΟΥ ΔΟΥΡΟΥ->ΕΥΔΑΠ: Η «χασούρα» 17 εκατ. ευρώ από την Attica Bank και η νέα... αριθμητική για να «θολώσει τα νερά»


[Αυτά όλα τα λαμόγια δυστυχώς θα τη γλιτώσουν αν βγει η ΝΔ κυβέρνηση... 17 εκ χασούρα και δεν τρέχει κάστανο! 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ!]

Ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, είναι το πρόσωπο πίσω από τη «χασούρα»

Ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ επένδυσε συνολικά η ΕΥΔΑΠ στην Attica Bank και εξ αυτών, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της εταιρείας, έχασε τα 17 εκατ.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο πλαίσιο της ορθής και πλήρους ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει τα κάτωθι:

Στην Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση για την περίοδο 1/1/2016-30/06/2016 η Εταιρεία ανέφερε ότι συμμετείχε στην ΑΜΚ της Attica Bank με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή εντάχθηκε στην κατηγορία των διαθεσίμων προς πώληση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και αποτιμήθηκε στην εύλογη αξία τους σύμφωνα με την επίσημη τιμή του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την 30/06/2016. Οι ζημιές που προέκυψαν λόγω μεταβολής της εύλογης αξίας καταχωρήθηκαν στα λοιπά συνολικά έσοδα χωρίς να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της περιόδου.

Ως εκ τούτου, στην Εξαμηνιαία Έκθεση 2016, δεν αναγνωρίστηκε ζημιά απομείωσης ύψους 14.066 χιλ. ευρώ στα αποτελέσματα της εν λόγω περιόδου, που αφορά τη διαφορά μεταξύ της εύλογης αξίας της επένδυσης της Εταιρείας σε μετοχές της Attica Bank ΑΤΕ και του κόστους κτήσης αυτής, η οποία είχε καταχωρηθεί απευθείας στα ίδια κεφάλαια μέσω λοιπών συνολικών εσόδων, σύμφωνα με την παρ. 67 του ΔΛΠ 39, παρότι υπήρχε αντικειμενική απόδειξη απομείωσής της, ήτοι σημαντική μείωση της εύλογης αξίας αυτής κάτω του κόστους κτήσης, σύμφωνα με την παρ. 61 του ΔΛΠ 39.

Η επίδραση που θα είχε η αναγνώριση της σχετικής ζημιάς απομείωσης στα αποτελέσματα της περιόδου 1/1/2016-30/06/2016 σε ενοποιημένη και μη βάση σε βασικά οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:

Τα αποτελέσματα προ φόρων θα ήταν μειωμένα κατά 14.066 χιλ. ευρώ ήτοι από 26.246 χιλ. ευρώ σε 12.180 χιλ. ευρώ. Τα αποτελέσματα μετά φόρων θα ήταν μειωμένα κατά 9.987 χιλ. ευρώ ήτοι από 17.314 χιλ. ευρώ σε 7.327 χιλ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Η σχετική ζημιά απομείωσης όπως διαμορφώνεται σήμερα, 19 Δεκεμβρίου 2016 ανέρχεται σε 17.000 χιλ. (τιμή κλεισίματος μετοχής Attica Bank ATE 16/12/2016).

Η Εταιρεία κατά τη σύνταξη, για σκοπούς διοικητικής πληροφόρησης, των 9μηνων Οικονομικών Καταστάσεων, αναγνώρισε την σχετική ζημία απομείωσης ποσού 17.000 χιλ. ευρώ στα αποτελέσματα της περιόδου 1/1/2016-30/9/2016 και τα βασικά οικονομικά μεγέθη διαμορφώθηκαν ως εξής: αποτέλεσμα προ φόρων 30.946 χιλ. ευρώ και αποτέλεσμα μετά φόρων 18.923 χιλ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2016 θα περιλαμβάνει την σχετική ζημία απομείωσης».

Το πρόσωπο πίσω από την χασούρα

Ο κομματικός εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης ήταν εκείνος που "έσπρωξε" -σχεδόν με θρησκευτικό φανατισμό- την επένδυση των 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Attica Bank.

Σήμερα, μετράει μαζί με όλο το Δ.Σ την μεγάλη χασούρα, όπου απο τα 20 τους έμειναν τα... 3 (20 έβαλαν, 17 έμειναν -σε εκατομμύρια ευρώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων).

Ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ δεν είναι μόνον ο εκλεκτός της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και ο "καλός" της καρδιάς και σύντροφος ζωής για την Ρένα Δούρου της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του (πηγή: ΕΥΔΑΠ):

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθηνα. Πέρασε με υποτροφία στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία διατήρησε και τα τέσσερα χρόνια των σπουδών του.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, από το 1978 έως το 2000, εργάσθηκε ως καθηγητής και συνέταιρος σε αρκετά φροντιστήρια και για αρκετά χρόνια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλου φροντιστηριακού οργανισμού.

Από το 2000 ασχολήθηκε επιχειρηματικά με διάφορες μικρές επιχειρήσεις εστίασης (συνέταιρος σε καφετέρια και εστιατόριο) και υπήρξε ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων ενεργειακών θεμάτων.

Είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τα φωτοβολταϊκά συστήματα και υπήρξε ιδιοκτήτης μικρού φωτοβολταϊκού πάρκου. Συνολικά στον επαγγελματικό του βίο υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος σε μια Α.Ε., διαχειριστής σε τέσσερις Ε.Π.Ε. και συνέταιρος σε 15 περίπου Ο.Ε. που αφορούν σε εκπαίδευση, εστίαση, κατασκευές και ενέργεια.

Έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Τουρισμού και μαζί με τους λοιπούς επιτυχόντες προσλήφθηκε ως συμβασιούχος με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Αποχώρησε μετά την λήξη της σύμβασής του, παρόλο που πολλοί εκ των τότε προσληφθέντων διεκδίκησαν και πέτυχαν την μονιμοποίηση τους. Τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έχει καμία επαγγελματική δραστηριότητα καθώς έχει συνταξιοδοτηθεί.

Συμμετείχε ενεργά από το 1972 στις τάξεις της αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος. Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού και στη συνέχεια κατείχε διάφορες θέσεις πολιτικής ευθύνης ακόμα και στην Κεντρική Επιτροπη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιούλιο του 2015 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ".

Η νέα αριθμητική που έφτιαξε η ΕΥΔΑΠ για να «θολώσει τα νέρα»

Η ΕΥΔΑΠ έχασε 17 εκατομμύρια ευρώ από την επένδυσή της στην Attica Bank, αφού έβαλε 20 εκατ. ευρώ και σήμερα η αξία τους έχει πέσει στα 3 εκατ. ευρώ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν επιδέχονται της παραμικρής αμφιβολίας.

Κι όμως, σύμφωνα με το newmoney.gr, οι συντάκτες της ανακοίνωσης βρήκαν έναν παγκοσμίως πρωτότυπο τρόπο για να θολώσουν τα νερά, παρουσιάζοντας τη χασούρα, αφού γράφουν για «ζημία απομείωσης ποσού 17.000 χιλ. ευρώ» (sic).

Μπλέκουν δηλαδή την αριθμητική γραφή με την αναφορά ολογράφως και μάλιστα το κάνουβν για όλα τα οικονομικά στοιχεία της ανακοίνωσης (αποτελέσματα, αποτελέσματα προ φόρων).

Λες και μπορεί κάποιος να γράψει «17 χιλιάδες χιλιάδες ευρώ» ποσό που ισούται, βέβαια, με 17 εκατ. ευρώ. Προφανώς δεν πρόκειται για λάθος ή για βιασύνη, αφού οποιοσδήποτε έχει βγάλει το Δημοτικό, θα έγραφε είτε «17 εκατ. ευρώ» είτε «17.000.000 ευρώ».

Άλλωστε σε όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό η ΕΥΔΑΠ κατέγραφε τα νούμερα χρησιμοποιώντας - και σωστά- τον τύπο «εκατ. ευρώ».

Πρόκειται σαφώς για απόπειρα παραπλάνησης, η οποία όμως είναι τόσο παιδαριώδης, που δεν πείθει κανέναν.