25 Δεκεμβρίου 2016

Βίντεο: Η τελευταία απογείωση του ρωσικού Τουπόλεφ-Γνωστή Ρωσίδα φιλάνθρωπος ανάμεσα στα θύματα-Πως γλίτωσε ο βασικός τραγουδιστής της χορωδίας

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σότσι με προορισμό την Συρία - Δυο λεπτά αργότερα το σήμα του χάθηκε και συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την τελευταία απογείωση του μοιραίου αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο, που δημοσιεύεται στο Russia Today, δείχνει το Τουπόλεφ να απογειώνεται στις 05:40 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), από το αεροδρόμιο Αντλέρ, στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στην Μαύρη Θάλασσα.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ και το αεροσκάφος συνετρίβη, οδηγώντας στο θάνατο τα 93 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Επρόκειτο για 64 μέλη της στρατιωτικής χορωδίας Αλεξάντροφ, που ξεκληρίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, στρατιωτικούς μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της χορωδίας Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμους πολιτικούς αξιωματούχους και την Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης, γνωστή και ως «δρ Λίζα».


Διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος στο μοιραίο Τουπόλεφ

Η «Δρ Λίζα» (φώτο στην κορυφή) πήγαινε να παραδώσει ιατρικό υλικό στις περιοχές της Συρίας που σπαράσσονται από τον πόλεμο

Ανάμεσα στους 92 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν το Τουπόλεφ της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα ήταν και η διάσημη φιλάνθρωπος της Ρωσίας, Ελισαβέτα Γκλίνκα, γνωστή ως «Δρ Λίζα».

Η Δρ Λίζα, πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ρωσία για την προσφορά της, ήταν η ιδρύτρια και επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια» και ταξίδευε στην Λαττάκεια της Συρίας για να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις εμπόλεμες περιοχές.

Ούτε η καρδιά, ούτε το μυαλό μας μπορεί να δεχτεί αυτό που συνέβη, δηλώνει ο Μικάιλ Φεντότοφ, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Το μυαλό μας δεν μπορεί να συλλάβει πως δεν είναι πια μαζί μας. Η καρδιά μας δεν θέλει να το πιστέψει. Γνωρίζαμε πως θα πήγαινε στην Συρία για να παραδώσει προμήθειες σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο», δηλώνει ο ίδιος.

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα, μέχρι τελευταίας στιγμής γιατί και η ίδια ήταν ένα θαύμα, ένα θεόσταλτο μήνυμα αρετής», λέει για την Δρ Λίζα.

Σημειώνεται πως αρχικά υπήρξε σύγχυση για το εάν τελικά η Ελισαβέτα Γκλίνκα επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ, καθώς κάποιες πληροφορίες έλεγαν πως είχε χάσει την πτήση. Τελικά όμως ο ίδιος της ο σύζυγος επιβεβαίωσε πως η Ρωσίδα είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα.

Πως γλίτωσε ο βασικός τραγουδιστής της χορωδίας

Ο βασικός τραγουδιστής της χορωδίας Αλεξαντροφ ή της “χορωδίας του Κόκκινου Στρατού” όπως τιμητικά ονομάζεται ακόμη και σήμερα, Βαντίμ Ανανίεφ γλίτωσε από θαύμα, καθώς δεν επιβιβάστηκε στην μοιραία πτήση που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα ξεκληρίζοντας την χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Ο Ανανίεφ δεν μπήκε ποτέ στη μοιραία πτήση καθώς έπρεπε να μείνει στο σπίτι του και να φροντίσει το νεογέννητο παιδί του. Πρόκειται για έναν από τους πιο παλιούς στη χορωδία Αλεξαντρόφ. Τραγουδά άλλωστε στο συγκεκριμένο σύνολο, πριν ακόμα ανατραπεί η Σοβιετική Ένωση.



Ένα θαύμα λοιπόν όπως η γέννηση του τρίτου του παιδιού, οδήγησε τον Βαντίμ Ανανίεφ σε ένα άλλο, όπως το να μην πάρει μέρος στην αποστολή της χορωδίας στη Συρία, με την τραγική κατάληξη της συντριβής του αεροπλάνου.