13 Δεκεμβρίου 2016

Και φυσικά η Κυβέρνηση καλύπτει τον Παρασκευόπουλο: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης-Δεν σχεδιάζουμε αλλαγές για το κάψιμο της σημαίας

«Νομικού χαρακτήρα σχόλιο» η δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη για τη σημαία είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Μισή κάλυψη στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για την πρότασή του περί αποποινικοποίησης του καψίματος της σημαίας παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αφενός δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου για τον οποίο είπε ότι «εξέφρασε προσωπικές του απόψεις» και αφετέρου ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένας σχειασμός για αλλαγή του ποινικού κώδικα όσον αφορά τη σημαία».

Έσπευσε, πάντως, να συμπληρώσει ότι «θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό για οποιαδήποτε δημοκρατία να στερούσε από βουλευτή να εκφράζει την άποψή του».

Σε επόμενη ερώτηση για τη δήλωση Παρασκευόπουλου σχετικά με τη σύγκλιση με την Χρυσή Αυγή αν ακολουθήσει το δρόμο του εκδημοκρατισμού είπε ότι «έχουμε πολιτικό πόλεμο με οποιονδήποτε συνεχίζει να υπερασπίζεται μια ιδεολογία μίσους, εθνικιστική, ακραία φασιστική που καταλήγει να είναι ιδεολογία πατριδοκάπηλη».

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη για το ότι η σημαία που αγοράζεται από έναν ιδιώτη δεν είναι εθνικό σύμβολο ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο κ. Τσιρώνης έκανε ένα νομικού χαρακτήρα σχόλιο».