10 Δεκεμβρίου 2016

Η Ιβάνκα Τραμπ αναλαμβάνει χρέη Πρώτης Κυρίας και... εκτοπίζει την Μελάνια!

Η εντυπωσιακή ξανθιά καλλονή έχει ήδη ενεργό ρόλο στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις του πατέρα της και δεν λείπει ποτέ από το πλευρό του στις σημαντικές εμφανίσεις - Ποιο ρόλο θα παίζει η Μελάνια

Μπορεί η Μελάνια να είναι η σύζυγος του νεοεκλεγέντος πρoέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως απ' ό,τι φαίνεται άλλη θα είναι η Πρώτη Κυρία της χώρας από τις 20 Ιανουαρίου και μετά που ο μεγιστάνας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην Ουάσιγκτον. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο πλευρό του και αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα που εκτελεί μια Πρώτη Κυρία θα είναι η εντυπωσιακή ξανθιά κόρη του, η Ιβάνκα!

Ήδη, εδώ και πολύ καιρό, η Ιβάνκα έχει πάρει θέση δίπλα στον πατέρα της σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις του, όπως και στις προπαρασκευαστικές διεργασίες σχηματισμού της κυβέρνησης. Μάλιστα η ίδια και ο ρόλος της επικρίθηκαν σφόδρα από τον Τύπο όταν μετά από μια τέτοια συνάντηση, από την εταιρεία της στάλθηκε διαφημιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα για τα προϊόντα που φορούσε.

Ποιος θα είναι όμως ο ρόλος της Μελάνια, που σαφώς δεν είναι μια γυναίκα που «μένει πίσω» και γιατί ενδεχομένως να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη; Όπως μεταδίδει η βρετανική Sun, η Μελάνια προς το παρόν θα περιοριστεί στην ανατροφή του γιου της και θα μείνει μαζί του στο Μέγαρο του Τραμπ στην Νέα Υόρκη, ώσπου ο μικρός Μπάρον να τελειώσει το σχολείο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ιβάνκα είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για μια επίσημη θέση στην διοίκηση όσο πρόεδρος είναι ο πατέρας της, πάντως ήδη η ίδια και ο σύζυγός της αναζητούν σπίτι στην Ουάσινγκτον.

«Θα είμαι απλώς μια κόρη», ήταν τα λόγια της, όμως συμπλήρωσε: «Αλλά έχω ήδη πει πως κάποια θέματα με παθιάζουν πολύ και θέλω να παλέψω για αυτά. Αλλά όχι από μια επίσημη θέση».

Οι τυπικοί με τα ζητήματα αυτά αμερικανοί σημειώνουν πάντως πως ο τελευταίος πρόεδρος που μετακόμισε στον Λευκό Οίκο χωρίς σύζυγο στο πλευρό του ήταν ο Γκρόβερ Κλίβελαντ, που ήταν εργένης έως ότου παντρεύτηκε το 1886.