15 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναφέρτε τον μποναμά τον Μάρτιο, αφού συμφωνήσει και το Eurogroup

«Υπάρχουν τα πλεονάσματα και θα επικυρωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat και τον Μάρτιο φέρτε την τροπολογία που θέλετε και με περισσότερα χρήματα και εμείς σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον θα την ψηφίσουμε» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Πρόταση της ΝΔ για επανακατάθεση του «μποναμά» μετά απο συμφωνία με την ευρωζώνη

Την θέση της ΝΔ αναφορικά με την τροπολογία για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους εξειδίκευσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης  λέγοντας: «Λέμε ναι στο επίδομα για τους συνταξιούχους, όχι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης και γι' αυτό ψηφίζουμε παρών στην τροπολογία».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της στήριξης των συνταξιούχων αρκεί η ρύθμιση να είναι εντός  πλαισίου συμφωνίας με τους εταίρους προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσμενείς συνθήκες για την χώρα.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης πρότεινε την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης στην παρούσα φάση προκειμένου να ξεπεραστεί η εμπλοκή με τον ESM και την ευρωζώνη, να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να επανακατατεθεί με την στήριξη του συνόλου της Βουλής μετά την επικύρωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την eurostat τον ερχόμενο Μάρτιο.  «Αν αποσύρετε την τροπολογία είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε μέτρο υπερ των συνταξιούχων που θα είναι εντός πλαισίου συμφωνίας» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

«Είπατε ή την αποσύρουμε την τροπολογία και θα την ψηφίσετε όταν έρθει δηλαδή τον Μάρτιο ή σε διαφορετική περίπτωση θα ψηφίσετε παρών σήμερα; Καλά κατάλαβα;» ήταν η αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου με τον κ. Χατζηδάκη να επανέρχεται: «Τα πράγματα είναι απλά. Είπα ότι έτσι όπως έχει η τροπολογία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την χώρα. Ηδη πάγωσαν τα μέτρα γα την ελάφρυνση του χρέους. Όπως έχει η τροπολογία και με την αντίδραση ESM και ευρωζώνης υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Προτείνουμε λοιπόν να συνεννοηθείτε με το Eurogroup. Υπάρχουν τα πλεονάσματα και θα επικυρωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat και τον Μάρτιο φέρτε την τροπολογία που θέλετε και με περισσότερα χρήματα και εμείς σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον θα την ψηφίσουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι λέμε "ναι" στην στήριξη των συνταξιούχων και "όχι" στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης».