04 Ιανουαρίου 2017

Ουάσιγκτον: Σε σπίτι 5,5 εκατ. δολαρίων θα μετακομίσει η Ιβάνκα Τραμπ με την οικογένειά της

Στην πιο διάσημη γειτονιά της Ουάσιγκτον φημολογείται ότι θα μετακομίσει η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ με τον σύζυγό της, Jared Kushner, και τις τρεις κόρες τους Arabella, Joseph και Theodore. Το σπίτι το οποίο είναι αξίας 5,5 εκατ. δολαρίων βρίσκεται στη γειτονιά Kalorama και βρίσκεται πολύ κοντά, λίγα μόνο τετράγωνα μακριά, από τη νέα κατοικία του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε λίγες μέρες εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο για να αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ τα καθήκοντα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail το σπίτι, που έχει έξι δωμάτια, έχει μοντέρνο στιλ και χτίστηκε το 1923, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν η κόρη και ο γαμπρός του Τραμπ το νοίκιασαν ή προχώρησαν στην αγορά του.

Η Ιβάνκα και ο σύζυγός της κατά την έξοδό τους από το σπίτι τους στην Park Avenue





Σύμβουλοι του Τραμπ η Ιβάνκα και ο άντρας της;

Εν τω μεταξύ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να απεμπλακεί από τη διοίκηση των επιχειρήσεών του, έχοντας τουλάχιστον δύο συμμάχους στην προσπάθειά του αυτή, την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κάσνερ.

Οι άνθρωποι του Τραμπ είναι πεπεισμένοι ότι ο Τραμπ θα έχει τουλάχιστον τη βοήθεια της κόρης του και του γαμπρού του σε ρόλο ανεπίσημων συμβούλων μετά την εγκατάστασή του στο Λευκό Οίκο. Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς επί ζητημάτων ηθικής και δεοντολογίας, οι οποίοι με αρθρογραφία τους στη σελίδα γνώμης της εφημερίδας «The New York Times» παρότρυναν τον Τραμπ να ζητήσει την άδεια του Κογκρέσου έναντι της εφαρμοζόμενης νομοθεσίας, προκειμένου μέλη της οικογένειας του να έχουν περιορισμένους, αλλά επίσημους ρόλους στην κυβέρνησή του.

Η ομάδα Τραμπ σχετικά με τη μεταβίβαση της εξουσίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τόσο η Ιβάνκα Τραμπ, όσο κι ο Τζάρεντ Κάσνερ, να έχουν επίσημους ρόλους, ενώ διεξάγονται σχετικές συζητήσεις αναφορικά με τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν, ώστε η λύση που θα επιλεγεί να είναι σύμφωνη με την αμερικανική νομοθεσία.

H Ιβάνκα Τραμπ από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που θα έχει ρόλο συμβούλου για τον πατέρα της, στην Ουάσιγκτον, τότε, θα παραιτηθεί από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. «Όπως έχει δηλώσει προηγούμενα η Ιβάνκα θα διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιχειρήσεις της, εάν της ζητηθεί να γίνει σύμβουλος του πατέρα της στην κυβέρνηση Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος Τύπου των επιχειρήσεων της Ιβάνκα Τραμπ.

Από την άλλη μεριά, δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί τις μεσιτικές επιχειρήσεις του ο Τζάρεντ Κάσνερ, ενώ η μεταβατική ομάδα του Τραμπ δεν έχει γνωστοποιήσει κάποιες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό.
Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα διαφωτίσει κάπως την κατάσταση γύρω από τη διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων, αλλά και τον ενδεχόμενο ρόλο των παιδιών του στη νέα αμερικανική κυβέρνηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 11 Ιανουαρίου, σχολιάζει το CNN.

Δείτε το σπίτι της κόρης και του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ