04 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ προσλαμβάνει στην κυβέρνησή του γυναίκα την οποία «απέλυε» συνέχεια από την εκπομπή του [εικόνες]

Η Ομαρόσα Μάνιγκολτ, γνωστή για τις συνεχόμενες «απολύσεις» της στο τηλεοπτικό παιχνίδι «The Apprentice», είναι υποψήφιο μέλος της κυβέρνησης του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με μέλη της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ χθες, που μίλησαν ανώνυμα.
Λέκτορας στο πανεπιστήμιο Howard για branding και μάρκετινγκ, και πρώην υποψήφια στα καλλιστεία Mrs America, η Μάνιγκολτ, 42, ήταν μία από τις γνωστότερες υποστηρίκτριες του Τραμπ στην αφροαμερικανική κοινότητα κατά την επιτυχή προσπάθειά του να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.


Θα είναι η δεύτερη φορά που η Μάνιγκολντ, που κατάγεται από το Οχάιο, εργάζεται στον Λευκό Οίκο, καθώς έχει θητεύσει και στην κυβέρνηση Κλίντον και συγκεκριμένα στο γραφείο του τότε αντιπροέδρου Αλ Γκορ.

Ο Τραμπ έγινε γνωστός στις ΗΠΑ ως οικοδεσπότης της εκπομπής "The Apprentice" («Ο Μαθητευόμενος») στο κανάλι NBC στην οποία οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούσαν να αποδείξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες και να κερδίσουν μια θέση διευθυντή σε κάποια από τις εταιρείες του. Συνήθως ο Τραμπ απέκλειε έναν διαγωνιζόμενο κάθε εβδομάδα με την χαρακτηριστική φράση «Απολύεσαι».

Στην εκπομπή, η Μάνιγκολντ κατάφερε να φτάσει στην ένατη εβδομάδα του σόου προτού την "απολύσει" ο Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο τηλεοπτικό παιχνίδι έπαιξε έντονα ανταγωνιστικό ρόλο, "πατώντας επί πτωμάτων". Επέστρεψε στο σόου αρκετές φορές και έχει εμφανιστεί και σε άλλα ριάλιτι σόου.


Η ίδια έχει υποστηρίξει τον Τραμπ και σε συνεντεύξεις της κατά την προεκλογική του εκστρατεία και έχει κρατήσει επαφή μαζί του, ενώ είχε επίσης υπηρετήσει στην προεδρική του καμπάνια ως διευθύντρια επικοινωνιών για τους αφροαμερικανούς.

Τον περασμένο μήνα, συνόδεψε τους θρύλους του φούτμπολ (NFL) Ρέι Λιούις και Τζιμ Μπράουν στη Νέα Υόρκη και σε συνάντηση με τον Τραμπ.

Σύμφωνα με δηλώσεις δύο ατόμων στο πρακτορείο Associated Press, είναι σίγουρο ότι η Μάνιγκολντ θα αναλάβει κάποια θέση στην κυβέρνηση του Τραμπ, καθώς συνεργάζεται με την ομάδα του Τραμπ εδώ και καιρό.

Επίσημα, η ομάδα του Τραμπ δεν έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με το ρόλο που θα παίξει η Μάνιγκολντ στη νέα κυβέρνηση. Κατά τις δηλώσεις της όμως στο κανάλι Fox τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, η Μάνιγκολντ είχε πει πως ο τίτλος της θα είναι «τεράστιος».