04 Ιανουαρίου 2017

Συνέλαβαν τον σχεδιαστή μόδας που έβρισε την Τουρκία σε βίντεο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον σχεδιαστή μόδας Μπάρμπαρος Σανσάλ με κατηγορίες υποκίνησης μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια μέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά την αποβίβαση του στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Τούρκο σχεδιαστή μόδας να ξυλοκοπείται από εργαζομένους του αεροδρομίου αργά την Δευτέρα, καθώς αποβιβάζεται από το αεροπλάνο και μεταφέρεται με αστυνομική συνοδεία σε ένα περιπολικό όχημα, έπειτα από την δίωξη του από την Τουρκική Δημοκρατική της Βόρειας Κύπρου.

Η επίθεση και η δίωξη στο Σανσάλ έγινε έπειτα από την ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο ίδιος εμφανίζεται να καλεί τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εορτάζουν το Νέο Έτος «με τόση αισχρότητα, αθλιότητα και φτώχεια να υπάρχει» στην χώρα, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση του ενόπλου στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης που είχε αποτέλεσμα 39 νεκρούς. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Συνεχίστε να γιορτάζετε σε αυτόν τον εξευτελισμό, την μιζέρια και την αθλιότητα», τόνισε στο βίντεο.

Ο Σανσάλ έχει επικρίνει επανειλημμένα δημοσίως το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και στο βίντεο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «τον μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που βρίσκονται στην φυλακή» και «την διαφθορά και τις δωροδοκίες» στην Τουρκία.