04 Ιανουαρίου 2017

Νέο ρουσφέτι στους δημόσιους υπάλληλους, τινάζει τα ταμεία

Δεν έχεις τα απαιτούμενα χρόνια και έσοδα για να βγεις στη σύνταξη; Μην ανησυχείς. Η κυβέρνηση «των πιο αδύναμων» θα σου αναγνωρίσει πλασματικά χρόνια για να βγεις νωρίτερα, πληρώνοντας λιγότερα, ιδίως αν είσαι δημόσιος υπάλληλος! Γιατί αν δεν είσαι θα πληρώνεις περισσότερα. Κορόιδο!

Κι όταν θα βγεις, θα έρθει η τότε κυβέρνηση και θα σού πει «πάρε 100 ευρώ ελεημοσύνη και πολύ σου είναι, που νόμιζες ότι με 50 και 100 ευρώ το μήνα θα εξαγόραζες σύνταξη».

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προβλέπει παράθυρα για σύνταξη από τα 58 με κρυφά (!) μπόνους από τα πλασματικά έτη, αλλά… Αλλά, οι πιο ευνοημένοι θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί το κόστος αναγνώρισης θα είναι πολύ φθηνότερο από τους άλλους ασφαλισμένους, για ίδια χρόνια και ποσά!

Κατ αρχήν, από την εγκύκλιο καταλαβαίνουμε ότι το κλεφτοκράτος που έχει φάει όλα τα λεφτά των ταμείων με 500 τρόπους, σπρώχνει στη σύνταξη κι άλλους εργαζόμενους με ταμεία που δεν έχουν φράγκο! Προφανώς για να πάρει φθηνότερους εργαζόμενους και να δημιουργήσει φτωχότερους συνταξιούχους.

Δεύτερον, το αθάνατο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος, υπό τη διακυβέρνηση του συριζα «όλων των Ελλήνων» προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταβάλουν με αίτηση μέσα στο 2017 το 10% του μισθού τους για κάθε μήνα που εξαγοράζουν, ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι θα εξαγοράζουν το μήνα καταβάλλοντας το 20% του μισθού!

Το μαγικό έγινε δυνατό, γιατί με εγκύκλιο του κατά τα άλλα έντιμου αριστερού κ Τσακαλώτου η εισφορά του κράτους- εργοδότη από το 2017 δεν θα είναι 13,3% , αλλά 3,3%! Και αφού πληρώσουν με ψίχουλα το τιναγμένο ελλειμματικό κοινό ασφαλιστικό ταμείο οι δημόσιοι υπάλληλοι για να εξασφαλίσουν σύνταξη από τα λεφτά που θα έχουν πληρώσει όλα τα άλλα κορόιδα, θα αυξηθεί το 2020 πάλι το τίμημα εξαγοράς τους στο 13,3%! Τότε που οι άλλοι θα πληρώνουν 30% για να αιματοδοτηθεί η τρύπα του ΕΦΚΑ!

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ή εμφύλιος;

Όποιος νομίζει ότι στη χώρα υπάρχει ζηλοφθονία και διαπάλη μεταξύ επαγγελμάτων μάλλον δε βλέπει την αρρώστια. Η κομματική αριστερά, που είναι μάγισσα στη λάσπη και στην ονοματοδοσία αντιπάλων και φαινομένων ανακάλυψε τον «κοινωνικό αυτοματισμό» για να περιγράψει τη διαμαρτυρία επαγγελματιών εναντίον άλλων, όταν θίγεται η ισονομία. Η ίση μεταχείριση.

Δεν μας έχει πει η κομματική αριστερά του συριζα πώς λέγεται η σκανδαλώδης εύνοια του κράτους προς μια τάξη εργαζόμενων σε βάρος άλλων τάξεων.

Δε μας έχει πει, ας πούμε, πώς λέγεται η ευνοιοκρατία προς τους διορισμένους στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΣΕ, τις συγκοινωνίες, και τις άλλες 30 δημόσιες επιχειρήσεις, που προστατεύονται μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά την ώρα που έχουν αφεθεί στα νύχια των εργοδοτικών ατομικών συμβάσεων και στη σφαγή των αποδοχών 3.500.000 εργαζόμενοι.

Δεν μας έχει πει πώς λέγεται η ευνοιοκρατία προς τους διορισμένους στο δημόσιο, που έχουν υποστεί την ελάχιστη μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους υπάλληλους, που έχουν αφεθεί βορά στα νύχια της πιο εκβιαστικής και ασύδοτης εργοδοσίας, που ενθαρρύνεται και από τους νόμους της τάχα αριστερής κυβέρνησης. Χωρίς να έχουν και το προνόμιο της μονιμότητας!

Δεν μας έχει πει πώς λέγεται η ευνοιοκρατία προς τους κάθε είδους εργολάβους και «επαγγελματίες» του ελληνικού δημοσίου που εξακολουθούν και  κλέβουν νόμιμα (!) στις αναλήψεις και διεκπεραιώσεις έργων, χωρίς να έχουν θιγεί σημαντικά τα εργασιακά, εργοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, σε αντίθεση με όοοολους τους άλλους επαγγελματίες της χώρας, που καλούνται σε φορολογικές εκτελέσεις ή σε διαρκή φοροκλοπή κράτους και πολιτών με τους ηλίθιους και εγκληματικούς νόμους της τάχατες αριστεράς.

Δεν μας έχει πει πώς λέγεται η ευνοιοκρατία προς κάθε είδος συνδικαλιστών κάθε τομέα σε σκανδαλώδεις αποδοχές, αργίες, αποζημιώσεις, προστασίες, σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους.

Δεν μας έχει πει πώς λέγεται η ευνοιοκρατία πολιτικών, δημάρχων, περιφερειαρχών, συμβούλων, γραμματέων και φαρισαίων που ξεκοκαλίζουν τον κρατικό κορβανά με αποζημιώσεις εφάπαξ, συντάξεις και άπειρες ευκαιρίες για λοβιτούρες μέσα στη βρώμα της διεφθαρμένης διοίκησης και αυτοδιοίκησης, την ώρα που οι υπήκοοι και οι περιουσίες τους κυνηγιώνται ανελέητα μόνο και μόνο για να ταϊσουν όλο αυτό το ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος.

Δεν υπάρχει κοινωνικός αυτοματισμός. Υπάρχει πραγματική βουβαμάρα και μοιρολατρική παράδοση των Ελλήνων εργαζόμενων σε μια διεφθαρμένη δημοσιοϋπαλληλία με συγκεκριμένη νοοτροπία κράτους εν κράτει και σε μια πολιτική διακομματική συμμορία, η οποία ταϊζει έναν εμφύλιο εδώ και χρόνια. Όχι ταξικό, αλλά επαγγελματικό με καθαρά ψηφοθηρικά και ρουσφετολογικά κριτήρια.

Το κράτος διαφθείρει την υπαλληλία, δεν διαφθείρεται από μόνη της. Το κράτος διαφθείρει τους πολίτες, δεν διαφθείρονται από μόνοι τους. Το κράτος κρατάει την εργασία, την καταστολή και τους νόμους στα χέρια του. Το κράτος εκβιάζει μ αυτά τα εργαλεία τους πιο αδύνατους και πιο αμόρφωτους και πιο ευάλωτους πολίτες. Το ελληνικό κομματοκράτος.

Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε ευνοούμενους των κομματικών μηχανισμών και σε αποπαίδια. Κι αυτός είναι ο πραγματικός κοινωνικός αυτοματισμός. Που δεν προέρχεται από τους πολίτες, αλλά που έχουν χτίσει, ταϊζουν και διαιωνίζουν όλα τα κόμματα μέχρι σήμερα. Αλλά, μόνο ο συριζα είχε το θράσος να τον ονοματοδοτήσει κι όλας και να ρίξει λάσπη και ενοχές σ εκείνους από τα αποπαίδια που αντιδρούν.

Προφανώς για να μπορεί να σπέρνει ανενόχλητος τον εμφύλιό του ανάμεσα στους Έλληνες, στην εναγώνια προσπάθειά του να φτιάξει μια εκλογική βάση. Σφάζοντας τους πραγματικά αδύνατους!

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

http://www.liberal.gr/arthro/104710/apopsi/stili-alatos/neo-rousfeti-stous-dimosious-upallilous-tinazei-ta-tameia.html