13 Μαρτίου 2017

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΤΡΙΠΡΑ-ΤΟΣΚΑ που έστειλαν ΜΑΤ να εκκενώσουν 2 καταλήψεις άπλυτων για λάθρο

Αιφνιδιαστική επιχείρηση εκκένωσης δύο καταλήψεων σε χώρους που είχαν καταλάβει αλληλέγγυοι για τη φιλοξενία ΛΑΘΡΟμεταναστών πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε κτίριο του Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αλκιβιάδου 9 που είχε καταληφθεί από τον Φεβρουάριο και μέσα σε αυτό βρέθηκαν περίπου 120 μετανάστες. Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στη βίλα Ζωγράφου η οποία είναι υπό κατάληψη από το 2012.

Οι μετανάστες που εντοπίστηκαν έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των αλληλέγγυων που έχουν προσαχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέσα στη Βίλα Ζωγράφου και καθόλη τη νύχτα δεν υπήρχε κανένα άτομο, ενώ τα ξημερώματα όταν κάποιοι είδαν τις αστυνομικές κλούβες έξω από το κτίριο, ειδοποίησαν άτομα, τα οποία μπήκαν στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να εντοπιστούν από τις αρχές και να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη Βίλα Ζωγράφου προσήχθησαν 7 άτομα.



Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια ο κ. Τόσκας, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».