16 Μαΐου 2017

Αυτός ήταν ο πρώτος πελάτης της Amazon- Δείτε τι αγόρασε

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που ξοδεύοντας μόλις 27,95 δολάρια καταφέρνουν να δώσουν το όνομά τους σε ένα κτίριο. Για την ακρίβεια, το κατάφερε μόνο ένας. Πρόκειται για τον Τζον Γουέινραϊτ, ο οποίος στις 3 Απριλίου του 1995 ήταν το πρώτο φυσικό πρόσωπο που έγινε πελάτης του σημερινού κολοσσού του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου, της Amazon.


Ο Αυστραλός μηχανικός υπολογιστών που ζει χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ απέκτησε αυτή την πρωτιά αγοράζοντας το βιβλίο «Fluid Concepts And Creative Analogies: Computer Models Of The Fundamental Mechanisms Of Thought» του Ντάγκλας Χόφσταντερ, το οποίο κόστιζε 27,95 δολάρια.


Η διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας ήταν επώδυνη τόσο για τον Ντάγκλας Χόφσταντερ λόγω της τεχνολογίας της εποχής, όσο και για τον Amazon, καθώς επρόκειτο για την πρώτη πώληση βιβλίου μέσω της ιστοσελίδας της.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, ένα από τα πολλά κτίρια στις εγκαταστάσεις της Amazon έχει πάρει τιμής ένεκεν το όνομα του κυρίου Τζον Γουέινραϊτ, ο οποίος άρχισε το 1997 να εργάζεται για την εταιρεία με την ιδιότητά του ως μηχανικού υπολογιστών.