16 Μαΐου 2017

Απίστευτο: Το πιο δημοφιλές tweet στον κόσμο είναι ένα τηγανητό κοτόπουλο [εικόνες]

Απευθυνόταν σε μια αμερικανική αλυσίδα fast-food το tweet του Carter Wilkerson, 16 ετών και το είδαν 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι από την στιγμή που ανέβηκε, στις 6 Απριλίου.

Οι Καρντάσιαν και οι άλλες σταρ του Twitter φόρεσαν γυαλιά. Ο άνθρωπος που απέκτησε τα πιο πολλά retweet στην ιστορία του συγκεκριμένου social media λέγεται Carter Wilkerson. Αγνωστος στο πλατύ κοινό ως πριν από έναν μήνα, αυτός ο έφηβος 16 ετών, ο οποίος ζει στο Ρένο της Νεβάδα των ΗΠΑ, έγινε ένα viral φαινόμενο χάρη σε ένα tweet.

Στις 5 Απριλίου έβαλε στοίχημα με την αγαπημένου αλυσίδα fast-food, την Wendy’s, γράφοντας: «Ε, @Wendys πόσα retweets για μια χρονιά δωρεάν nuggets κοτόπουλου;». Η αλυσίδα Wendy’s δέχτηκε το στοίχημα και απάντησε «18 εκατομμύρια», πιστεύοντας ότι είναι ένας αριθμός που κανείς δεν μπορεί να πιάσει. «Θα γίνει», απάντησε ο φιλόδοξος έφηβος.


Ετσι, για να κάνει τους φίλους του να γελάσουν, ο Carter Wilkerson ανέβασε μια φωτογραφία αυτής της συζήτησης με την αλυσίδα και έγραψε:

«Βοηθήστε με σας παρακαλώ. Ενας άνθρωπος χρειάζεται τα nuggs κοτόπουλου».


Η έκκλησή του έπιασε. Παρότι δεν έπιασε ακόμη το ρεκόρ που ήλπιζε, το μήνυμά του έγινε retweet πάνω από 3,6 εκατομμύρια φορές μέσα σε έναν μήνα.

Το tweet του ταξινομείται έτσι πρώτο στην ιστορία των retweets, ενώ ξεπέρασε και την αμερικανίδα παρουσιάστρια που κατείχε το ρεκόρ ως σήμερα, την Ellen DeGeneres. Η παρουσιάστρια είχε σπάσει ταμεία με την selfie που ανέβασε στα Οσκαρ το 2014 (3,4 εκατομμύρια retweets), όταν πόζαρε μαζί με την Τζούλια Ρόμπερτς, την Μέριλ Στρηπ, τον Μπραντ Πητ και τον Μπράντλεϊ Κούπερ.




Βλέποντας το ρεκόρ της να ξεπερνιέται, η διάσημη παρουσιάστρια κάλεσε τον έφηβο στο πλατό της εκπομπής της, ζητώντας από τους ανθρώπους να κάνουν retweet και στους δύο.
Ο έφηβος Carter Wilkerson, αποκαλούμενος και «το αγόρι με τα nuggets », προσέλκυσε και το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Ετσι, η Amazon του έγραψε: «Ζήσε την καλύτερη ζωή σου Carter. Ακολούθησε τα όνειρά σου #DesnuggetspourCarter ».


Οσο αυξανόταν ο αριθμός των retweets, τόσο ο έφηβος γινόταν φαινόμενο. Ακόμη και το κανάλι USA Today του πήρε συνέντευξη για το περιβόητο tweet. «Το ξεκίνησα ως αστείο, αλλά όταν η Wendy’s μου απάντησε, όλα ξεκίνησαν. Στη συνέχεια ανέβασε την φωτογραφία και τα πράγματα πήραν αυτό τον τρελό δρόμο», εξήγησε.

Ωστόσο οι γονείς του αντέδρασαν. «Η γυναίκα μου και εγώ νομίζουμε ότι όλα είναι καλά αν αυτή η περιπέτεια υπηρετεί κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο από μερίδες nuggets δωρεάν για έναν χρόνο», δήλωσε ο πατέρας του εφήβου στον Τύπο.

Ο Carter Wilkerson άκουσε λοιπόν τις συμβουλές των γονιών του και αποφάσισε να μαζέψει χρήματα για τον σύλλογο Dave Thomas Foundation for Adoption πουλώντας μπλουζάκια με τη στάμπα #NuggsforCarter. Το αγόρι, μάλιστα, ενθάρρυνε τους χρήστες να κάνουν δωρεές για την ένωση Reno Pinocchio’s Moms On the Run, η οποία μάχεται εναντίον του καρκίνου του στήθους.
Τελικά, παρότι δεν το περίμενε, ο Carter Wilkerson κέρδισε έναν χρόνο δωρεάν κοτόπουλο. Μόλις ξεπέρασε τα 3,4 εκατομμύρια retweets, η αλυσίδα Wendy’s αποφάσισε να τον επιβραβεύσει. Η επιχείρηση, η οποία βρήκε στο πρόσωπό του έναν ανέλπιστο διαφημιστή, θα κάνει δωρεά 100 000 δολάρια στον σύλλογο Dave Thomas Foundation for Adoption, στο όνομα του νεαρού.