06 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ήρωας ο Ρουμάνος φούρναρης που έσωσε 20 ανθρώπους στην αγορά του Μπόροου

Το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δύο τρομοκρατικές επιθέσεις χτύπησαν την Γέφυρα του Λονδίνου και την κοντινή αγορά Μπόροου, αφήνοντας πίσω τους επτά νεκρούς και 48 τραυματίες, 20 άνθρωποι σώθηκαν χάρη στην γενναιότητα ενός Ρουμάνου φούρναρη.

Ο Φλορίν Μοράριου, όπως ο ίδιος δήλωσε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε να αναλάβει δράση όταν είδε δύο από τους τρεις τρομοκράτες να μαχαιρώνουν περαστικούς κοντά στον φούρνο που έχει στην αγορά Μπόροου του Λονδίνου.

Ο νεαρός άντρας έριξε ένα ξύλινο κιβώτιο στον έναν από τους τρομοκράτες και στη συνέχεια, με κίνδυνο της ζωής του, κατευθύνθηκε επιθετικά προς το μέρος του ενώ φώναξε στους περαστικούς να μπουν μέσα στον φούρνο για να σωθούν.


Έτσι, 20 άνθρωποι κατάφεραν να παραμείνουν ασφαλείς μέσα στο κατάστημα, αφού ο γενναίος Ρουμάνος είχε προλάβει να κατεβάσει τα ρολά. «Κοιτούσαμε έξω από το παράθυρο, βλέπαμε ότι όλοι ήταν συγκλονισμένοι, όλοι έτρεχαν, άντρες, γυναίκες, λιποθυμούσαν, έπεφταν κάτω και βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει», δήλωσε ο Ρουμάνος φούρναρης, που εκείνο το βράδυ είχε νυχτερινή βάρδια και ανέφερε πως «πάγωσε» όταν είδε δύο άντρες να μαχαιρώνουν τους περαστικούς.

Ο Μοράριου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ProFM της πατρίδας του και ανέφερε: «Πήρα ένα κιβώτιο και το έριξα σε έναν από τους επιτιθέμενους. Στη συνέχεια έτρεξα προς αυτόν και χρησιμοποίησα άλλο κιβώτιο για να τον χτυπήσω στο κεφάλι. Υπήρχε ένα αυτοκίνητο με μεγάφωνο και φώναζε: "φύγετε", "φύγετε", και μετά αυτοί (η αστυνομία) έριξαν μια χειροβομβίδα και εγώ έτρεξα».

Ο ίδιος, εξήγησε πώς κατάφερε να βάλει μέσα στον φούρνο 20 άτομα και να τα σώσει από τους τρομοκράτες κατεβάζοντας τα ρολά του καταστήματος. Όπως δήλωσε, δεν θέλει να τον αποκαλούν ήρωα, ούτε να πάρει χρήματα και το μόνο που ζητά είναι να του δοθεί προστασία από την αστυνομία.