06 Ιουνίου 2017

Αγκαλιά με το «King George» η ΛΑΜΨΑ

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Αγκαλιά με το King George είναι η ΛΑΜΨΑ καθώς η Eurobank έχει την υποχρέωση, βάσει της σύμβασης μίσθωσης που έχει υπογράψει, να θέσει υπόψη της την υψηλότερη προσφορά που θα δεχτεί στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει για την πώληση του ξενοδοχείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες η ΛΑΜΨΑ, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται επίσης τη «Μεγάλη Βρεταννία», δεν σκοπεύει να αφήσει το King George να φύγει από τα χέρια της.

Η Eurobank προσπαθεί να κινητοποιήσει για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα, ωστόσο μέχρι στιγμής η προσπάθεια δεν φαίνεται να στέφεται από επιτυχία καθώς, βάσει της συμφωνίας 20ετούς μίσθωσης η ΛΑΜΨΑ έχει το δικαίωμα τελικής άρνησης επί της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Με απλά λόγια, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους οι προσφορές, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 12 Ιουνίου, η Eurobank έχει τη νομική υποχρέωση να θέσει υπόψη της ΛΑΜΨΑ την υψηλότερη προσφορά προκειμένου να επιλέξει αν θέλει να προσφέρει το ίδιο ποσό και να αποκτήσει το ξενοδοχείο.

Το «King George», για κάποιον που το λειτουργεί ανεξάρτητα, δεν είναι µια κερδοφόρα δραστηριότητα. Ο όµιλος Ν. ∆ασκαλαντωνάκη που το είχε νοικιάσει το 2001 εν όψει των Ολυµπιακών Αγώνων, παρά την ανακαίνιση που έκανε, δεν µπόρεσε να σταθεί οικονοµικά και η σύµβαση µίσθωσης λύθηκε αρκετά πριν από τη λήξη της.

Η Λάµψα, λόγω και των συνεργειών µε τη «Μεγάλη Βρεταννία», δουλεύει καλά και αποδοτικά το «King George». Σε αντίθεση µε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, η Εurobank εισπράττει ετησίως περίπου 1,4 εκατ. ευρώ από τη ΛΑΜΨΑ.

Θα αφήσει η ΛΑΜΨΑ (µε τους ισχυρούς µετόχους) να φύγει από τα χέρια της το «King George», πολύ περισσότερο όταν έχει πλεονέκτηµα στον διαγωνισµό έναντι όλων των άλλων διαγωνιζοµένων λόγω του δικαιώµατος τελικής άρνησης; Προφανώς όχι, εκτός κι αν για λόγους στρατηγικής η ΛΑΜΨΑ δεν θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Κάτι τέτοιο όµως δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς την περασµένη Τετάρτη η εταιρεία κατέθεσε προσφορά για να νοικιάσει από το ταµείο υπαλλήλων της Αγροτικής το κτίριο στη συµβολή Πανεπιστηµίου και Κριεζώτου ώστε να αναστήσει το «Κing’s Palace».

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/epixeiriseis/324757-agkalia-me-to-%C2%ABking-george%C2%BB-i-lampsa