02 Ιουνίου 2017

Σχεδόν οι μισοί followers του Τραμπ στο Twitter είναι ψεύτικα προφίλ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρατηρήθηκε μία ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των followers στο λογαριασμό του

Σχεδόν οι μισοί followers του Τραμπ στο Twitter είναι «ψεύτικοι» και «bots».
 

O αμερικανός πρόεδρος έχει 31 εκατομμύρια followers στο λογαριασμό του στο Twitter μόνο που, όπως αποκαλύπτει ανάλυση της «Τwitter Audit Report» - υπηρεσίας που ανήκει στην WHOIS Privacy Protection Service κι εξετάζει την αυθεντικότητα των followers στο Twitter - σχεδόν το 50% αυτών δεν είναι αληθινοί.
 
Όπως αναφέρει το περιοδικό «Newsweek», είναι δύσκολο να σκεφθεί κανείς ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πιο διάσημος άνθρωπος στον πλανήτη, θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει "bots" (followers που είναι δημιούργημα υπολογιστή) για να ενισχύσει τον λογαριασμό του στο Twitter. Στην πραγματικότητα όμως, όπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση του "Twitter Audit Report", τα 15 εκατομμύρια των followers του Τραμπ είναι "fake".


Το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρατηρήθηκε μία ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των followers στο λογαριασμό του Τραμπ και τότε ήταν που κινητοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία. Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" επισημαίνει ότι, οι σχεδόν οι μισοί οπαδοί του Αμερικανού προέδρου στο Twitter είναι "fake", δηλαδή δεν έχουν προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο δημοσιογράφος Yashar Ali διενήργησε έλεγχο στον λογαριασμό του Tραμπ στο Twitter και διαπίστωσε ότι, το 68% από τα 20 εκατομμύρια των οπαδών του ήταν αληθινοί. Τώρα, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος διαθέτει 31 εκατομμύρια followers στο Twitter. Η ανάλυση του "Twitter Audit Report" έδειξε ότι, από τα 10 εκατομμύρια followers που προστέθηκαν στο λογαριασμό του τον περασμένο Ιανουάριο, περίπου τα 8,3 εκατομμύρια είναι fake.
   
Τον Απρίλιο του 2016, όταν ο Tραμπ άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών ως υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, είχε μόνο 7,58 εκατομμύρια followers στο Twitter και μόνο το 8% αυτών ήταν ψεύτικοι. Όμως, η αδυναμία του στα social media δεν κρύβεται, κυρίως για το Twitter. Όταν είναι ξύπνιος, ο Τραμπ συνεχώς τουιτάρει...