30 Αυγούστου 2017

Το διπλό στοίχημα του Μητσοτάκη... και τα «γκάζια» στους τομεάρχες

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Με συγκεκριμένες οδηγίες έφυγαν οι τομεάρχες της ΝΔ από το κτίριο της οδού Πειραιώς, μετά την δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να χαράξει το πλαίσιο της στρατηγικής του κόμματος  με τρόπο ξεκάθαρο, που δε θα επιδέχεται παρερμηνειών, μια και όπως ο ίδιος εκτιμά, οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί για την πορεία της χώρας.

Η στρατηγική, όπως την καθόριζε, θα έχει δύο επίπεδα: Στο πρώτο επίπεδο η ΝΔ θα ασκεί σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει  κατάθεση προτάσεων για τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Αυτή η στρατηγική αποτελεί την καλύτερη απάντηση, όπως εκτιμά ο κ. Μητσοτάκη, στην  εικόνα ισοπέδωσης και δυσπιστίας που κυριαρχεί στην κοινωνίας απέναντι στον πολιτικό κόσμο. Αποτελεί την απάντηση στην άποψη ότι «όλοι το ίδιο είναι».

Όπως μεταφέρουν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πορεία της ΝΔ προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δε θα αποτελέσει μία στείρα άσκηση αντιπολιτευτικής ρητορικής γιατί πολύ απλά μία τέτοια λογική δε πείθει κανέναν. «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να περιμένουν τις θετικές προτάσεις του κ. Μητσοτάκη» είναι η φράση που χρησιμοποιεί συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, δίνοντας και το στίγμα των κινήσεων της Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου των «γαλάζιων» τομεαρχών: «Τον τελευταίο χρόνο καταθέσαμε πολλές θετικές προτάσεις πολιτικής που δεν έτυχαν όσης προβολής θα ήθελα. Φέτος στην Θεσσαλονίκη θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.  Αλλά και το πώς η Πατρίδα μας θα βρει τη θέση που της αξίζει σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Θα μιλήσουμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Θα μιλήσουμε για τις δουλειές και την ασφάλεια των πολλών. Θα μιλήσουμε για τη ζωή που αξίζουν οι νέοι άνθρωποι. Για την Ελλάδα των ευκαιριών, για όλους και όχι για τους λίγους. Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Να ξαναζωντανέψει η ελπίδα τους. Αντιπολίτευση θα συνεχίσουμε να ασκούμε, υπεύθυνα και ασυμβίβαστα, γιατί αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος. Αλλά οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι έχουν να κάνουν με μια Κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται, διχάζει, και όταν δεν διχάζει, λασπολογεί. Γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.  Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε στους πολίτες που θέλουμε να πάμε τη χώρα, που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν στάθηκε μόνο στη χάραξη της στρατηγικής για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του liberal.gr έδειξε έτοιμος να προχωρήσει ακόμα και σε διορθωτικές κινήσεις εντός του σχήματος των τομεαρχών εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής των τομέων έστειλε σαφές μήνυμα ότι παρακολουθεί πολύ στενά τις «επιδόσεις», τις δημόσιες τοποθετήσεις και το έργο που παράγουν συνολικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται μάλιστα να πρόσθεσε με νόημα ότι διαθέτει ποσοτικοποιήμενα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά, δείχνοντας ότι όλοι κρίνονται.

«Δε βρίσκεται όλοι στην ίδια κατηγορία» φέρεται να σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας: «Άλλοι βρίσκονται πιο ψηλά και άλλοι πιο χαμηλά. Το επόμενο διάστημα θέλω η απόδοση όλων να ανέβει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε επίσης στην κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, την περίοδο πριν ολοκληρώσει η Βουλή τις εργασίες της, για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε κακή την εικόνα εκείνων των ημερών για το κόμμα εντός του κοινοβουλίου, η οποία δε θα πρέπει να επαναληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να θεωρεί κομβικής σημασίας την απευθείας επαφή με τους πολίτες.

Γι’ αυτό το λόγο όπως φάνηκε και από την συνεργασία που είχε με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην Μακεδονία το μεσημέρι της Τρίτης, σύντομα θα επισκεφτεί τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.  Την εικόνα που υπάρχει στην περιοχή μετέφεραν οι «γαλάζιοι» βουλευτές , οι οποίοι επικεντρώθηκαν σε μία σειρά θεμάτων όπως στην ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ορισμένες περιοχές τείνουν να εξελιχθούν σε «άβατο».

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας, καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Θα συναντηθεί και με το Σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που πραγματοποιεί  μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μας.

http://www.liberal.gr/arthro/162024/politiki/2017/to-diplo-stoichima-tou-mitsotaki-kai-ta-isongkaziasin-stous-tomearches.html