29 Αυγούστου 2017

Πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη απόγονος του πρώτου δημάρχου της πόλης

Η δισέγγονη ανιψιά του πρώτου δημάρχου της πόλης ήρθε για πρώτη φορά από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της, που ζουν στη Νέα Υόρκη
Επίσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης έκανε χθες η δισέγγονη ανιψιά του πρώτου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Οσμάν Σαΐτ Μπέη.

Την ίδια μαζί με την οικογένειά της υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.


Σε συζήτηση ππου έκαναν όλοι μαζί εκείνη έδωσε πολλές πληροφορίες για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς της, ενώ παρέδωσε στον κ. Πέγκα ένα αρχείο με λεπτομερή στοιχεία, το οποίο θα δοθεί και θα παραμείνει στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Η δισέγγονη ανιψιά του πρώτου δημάρχου της πόλης ήρθε για πρώτη φορά από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της, που ζουν στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ο ένας γιος της είναι παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα, Βιργινία.


Η ίδια «ήταν πολύ συγκινημένη και θεώρησε πολύ τιμητικό ότι τη δεχτήκαμε», αναφέρει στο thestival.gr ο κ. Πέγκας. Εκ μέρους της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, τους δόθηκαν ως δώρα, ένα μπουκάλι κρασί, λουκούμια και ένα αναμνηστικό με το όνομα της Θεσσαλονίκης με βυζαντινά γράμματα.

Πηγή: thestival.gr