29 Αυγούστου 2017

Βίντεο: Δείτε τη συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης πληρώματος από βυθιζόμενο τάνκερ

Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο για να διαπιστώσουν ότι η πλώρη του τάνκερ είχε ήδη βυθιστεί και το πλήρωμα είχε μεταφερθεί στη γέφυρα, περιμένοντας τη διάσωση

Έντεκα μέλη πληρώματος διασώθηκαν από βυθιζόμενο, φορτηγό, πλοίο, κοντά στο Χονγκ Κονγκ, την Κυριακή, καθώς η Τροπική Θύελλα, Pakhar, έπληξε τη νότια ακτή της Κίνας.


Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης Ναυτικού του Χονγκ Κονγκ, ειδοποίησε την Κυριακή, περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα, ότι ένα φορτηγό πλοίο «έμπαζε» νερό, περίπου 64 ναυτικά μίλια ανατολικά του Χονγκ Κονγκ.

Το πλήρωμα διάσωσης ελικοπτέρων από την κυβερνητική πτητική υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ έφτασε στο σημείο για να διαπιστώσει ότι η πλώρη του τάνκερ είχε ήδη βυθιστεί και το πλήρωμα είχε μεταφερθεί στο κατάστρωμα γέφυρας, περιμένοντας τη διάσωση.

Και τα έντεκα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν από το πλοίο και είναι σε καλή κατάσταση. Ένα μέλος του πληρώματος υπέστη μικρά τραύματα και στα δύο πόδια, ανέφερε το Xinhua.

Η τροπική καταιγίδα Pakhar έφερε δυνατούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις στο Χονγκ Κονγκ και στο κοντινό Μακάο την Κυριακή, μόλις τέσσερις μέρες μετά τον τυφώνα Hato που έπληξε την περιοχή.


Πέτρος Κράνιας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ