04 Οκτωβρίου 2017

Στη δημοσιότητα, φωτογραφίες από τη σοφίτα-«φυλακή» του Λεμπιδάκη (Photos)

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η θέα του δωματίου που για έξι μήνες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έζησε τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής του.

Ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν οι Αρχές, όλο αυτό το διάστημα, στη διερεύνηση της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και στη σύλληψη των απαγωγέων του, έδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια κανονική «φυλακή» ήταν η σοφίτα όπου βρισκόταν αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Όπως διαφαίνεται και στις φωτογραφίες στο χώρο δεν υπήρχε παράθυρο και μέσα στο δωμάτιο διακρίνει κάποιος ένα στρώμα στο πάτωμα, έναν παλιό αργαλειό και μία καρέκλα, όπου καθόταν ο φύλακας που τον επιτηρούσε.

Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο και προφανώς κανένας εξαερισμός.






Τι αναφέρει στην κατάθεση του για τη μάντρα αυτοκινήτων ο επιχειρηματίας:

«Στις 10 Αυγούστου με πήραν και πάλι από το μαντρί, νυχτερινές ώρες, με αυτοκίνητο και με πήγαν στο δωμάτιο που με βρήκατε σήμερα.

Και πάλι δεν μπορώ να εκτιμήσω το χρόνο της διαδρομής, ίσως ήταν γύρω στη μία ώρα.

Θυμάμαι ότι μπήκαμε σε ένα χώρο και με ανέβασαν σε ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο, αφού ανεβήκαμε μία σκάλα. Στο δωμάτιο αυτό υπήρχε ένα στρώμα στο πάτωμα και ένας παλιός αργαλειός, ενώ δεν υπήρχε τραπέζι, ούτε τηλεόραση.

Κάτω από το σπίτι υπήρχε μία επιχείρηση και εγώ άκουγα συνεχώς φωνές και ένα θόρυβο, σαν μηχάνημα που κόβει σίδερα.

Πάλι με έδεσαν με αλυσίδα στο πόδι και ήμουν όπως ακριβώς με βρήκατε σήμερα το πρωί που με ελευθερώσατε.

Όσο καιρό παρέμεινα σε αυτό το χώρο, εκτός από τον φροντιστή, με επισκέφθηκε ένας άνδρας, διαφορετικός από τον άνδρα που ερχόταν στα προηγούμενα σπίτια και με ενημέρωνε για τις διαπραγματεύσεις».