12 Δεκεμβρίου 2017

Επίθεση Bαρβιτσιώτη σε Μουζάλα: Πρωτοφανές να μεταθέτουν τις ευθύνες στην τοπική κοινωνία

Επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αδράνειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό στο Αιγαίο, ασκεί ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγορεί τον υπουργό καθώς «μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες των νησιών», τονίζοντας την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωσή του κ. Μουζάλα πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από το κρύο στους καταυλισμούς προσφύγων.

Παράλληλα ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ σημειώνει πως η κυβέρνηση «δεν έχει εφαρμόσει, εδώ και 15 μήνες, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, που η ίδια συμφώνησε ενώ αγνοεί τις διαρκείς προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών».

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αδυνατεί να ελέγξει την έξοδο μεταναστών σε άλλες χώρες της ΕΕ που έχει ως αποτέλεσμα τη διενέργεια ελέγχων στα αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα», ενώ καλεί «για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υιοθετήσει επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και να το πράξει τώρα, πριν έρθουν τα χειρότερα, καθώς αυτά τα προδικάζει ακόμη και ο ανεύθυνος κ. Μουζάλας, ωσάν να είναι παρατηρητής του Υπουργείου του», επισημαίνει χαρακτηριστικά.