12 Δεκεμβρίου 2017

Η ΝΔ καταγγέλλει μεθόδευση της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η ΝΔ στην διαρροή από την πλευρά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε site που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ επιστολής προς την Μαρέβα Γκραμπόφσκι.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας η πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής διέρρευσε προς το left.gr την είδηση ότι η επιτροπή καλεί την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και συμπληρωματικά στοιχεία για την δήλωση «πόθεν έσχες» κατά την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΝΔ καταγγέλλει κατ’ αρχήν ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέρρευσε την επιστολή στο left η οποία περιέχει εμπιστευτικά στοιχεία και καλεί τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να πάρει θέση στο θέμα. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Τσιάρας υπάρχει σαφής μεθόδευση από την κα Χριστοδουλοπούλου, πιθανότατα και με συμμετοχή της κυβέρνησης – να επαναφέρουν το θέμα με το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην επιφάνεια παρότι η Επιτροπή πόθεν έσχες αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει.

«Πληροφορηθήκαμε από ορισμένα site ότι η πρόεδρος της Επιτροπής έστειλε επιστολή προς την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία της ζητά περαιτέρω στοιχεία για την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον κ. Μητσοτάκη. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έστειλε την επιστολή χωρίς να ενημερώσει κανέναν και ζητά στοιχεία για μια υπόθεση που ομόφωνα έχουμε συμφωνήσει ότι έχει κλείσει. Ομόφωνα είχαμε καταλήξει ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν υποχρεούταν να καταθέσει δήλωση την περίοδο της διάστασης» είπε ο κ. Τσιάρας.

Και προσέθεσε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία γι’ αυτή την κατάσταση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω της υπόθεσης με τα βλήματα, των προαπαιτούμενων κ.ά. Το να επιχειρούν να επαναφέρουν υποθέσεις που ομόφωνα έχουν λήξει αποτελεί προσπάθεια απόδρασης».

Κύκλοι της Βουλής που ρωτήθηκαν σχετικά απάντησαν πως «στο πλαίσιο ελέγχου από ορκωτό λογιστή ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία από την κυρία Μητσοτάκη».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες προγραμματίζει συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να συζητηθεί το πόθεν έσχες της κυρίας Γκραμπόφσκι.

Συμπτωματικά, εκείνη την ημέρα ψηφίζεται και ο κρατικός προϋπολογισμός.