27 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο: Δασκάλα χαστουκίζει ανελέητα μαθητή σε σχολείο της Σαμψούντας

Ένα βίντεο που δείχνει μία δασκάλα στην Τουρκία, να χτυπά ανελέητα μαθητή μπροστά στους συμμαθητές του στην επαρχία της Σαμψούντας, στη Μαύρη Θάλασσα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ανέφερε η ιστοσελίδα Habertürk.

Η καθηγήτρια χτύπησε το μαθητή πολλές φορές ενώ ήταν πεσμένος στα γόνατά του, σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε από συμμαθητή του θύματος.

Το περιστατικό συνέβη σε γυμνάσιο στην περιοχή Τεκέκιοϊ της Σαμψούντας.
Η δασκάλα θύμωσε όταν ο μαθητής δεν πρόσεχε στο μάθημα. Τον κάλεσε στο μπροστινό μέρος της τάξης και τον ανάγκασε να γονατίσει κάτω. Η δασκάλα τότε άρχισε να τον χαστουκίζει πολλές φορές, ταπεινώνοντάς τον μπροστά σε όλη την τάξη.

Μετά το περιστατικό, το βίντεο ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα και διαμοιράστηκε από τους Τούρκους χρήστες.

Ο πατέρας του φοιτητή που κατέγραψε το βίντεο είπε ότι είχε απειληθεί από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος του είπε ότι ο γιος του θα εκδιωχθεί από το σχολείο εάν δεν διαγράψει το βίντεο.

«Δεν νομίζω ότι ο γιος μου έκανε κάτι κακό. Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο με σιγουριά. Ένα βίντεο της δασκάλας που χτυπά ένα μαθητή στην τάξη δεν είναι κάτι ωραίο. Δεν είναι σωστό, η δασκάλα που χτύπησε το μαθητή, να συνεχίσει να εργάζεται στο ίδιο σχολείο. Έχει περάσει μια εβδομάδα από το περιστατικό, αλλά συνέχισε κανονικά τη διδασκαλία», είπε.

Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει έρευνα σχετικά με τη δασκάλα από την Επαρχιακή Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.