27 Δεκεμβρίου 2017

ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ! Ειρηνοδικείο: Ούτε πλειστηριασμοί ούτε συμβολαιογράφοι, αλλά ΛΑΕ και «Δεν Πληρώνω» ήταν εκεί!

Λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων, δεν έγιναν πλειστηριασμοί, αλλά και δεν υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Λουκάρεως - Τα κινήματα πάντως ήταν εκεί με διαμαρτυρίες και πανό...
Πιστά στο ραντεβού τους και αυτή την Τετάρτη, μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στη Λουκάρεως, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ακόμη μία φορά για «ξεπούλημα» της λαϊκής περιουσίας.

Η ΛΑΕ, το ΕΠΑΜ, το Κίνημα «Δεν πληρώνω», αλλά και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, βρίσκονταn από νωρίς το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο, φωνάζοντας συνθήματα και υψώνοντας πανό.

Ωστόσο, αυτή την φορά δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, προφανώς λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα στο Ειρηνοδικείο ήταν προγραμματισμένοι συνολικά τρεις πλειστηριασμοί για οφειλές σε τράπεζες και μάλιστα για τους δύο από αυτούς η τιμή πρώτης προσφοράς είναι κάτω των 300.000 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται πως από δω και στο εξής αυστηροποιείται το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνοντας τις αυτεπάγγελτες διώξεις αφού ψηφίστηκε με 146 "ναι" η σχετική τροπολογία που εφέρε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συνεπώς, αντιμέτωποι με διώξεις θα βρίσκονται όσοι ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους) αλλά και σε όσοι παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία).

Την ίδια ώρα τα μέλη των κινημάτων κάνουν λόγο για χουντικές πρακτικές προκειμένου να βγουν στο σφυρί οι λαϊκές κατοικίες και δηλώνουν πως οχι μονο δεν προκειται να κανουν πίσω αλλά σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους