24 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Μπαλάφας: Δεν κόψαμε συντάξεις... κάτι μικροδιευθετήσεις κάναμε

["Αφού κόψατε το ΕΚΑΣ" του έλεγε ο Αυτιάς... "καμία μείωση" επέμενε ο στόκος!]

Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί ουσιαστικά, υποστήριξε ο Γιάννης Μπαλάφας- αναφέροντας χαρακτηριστικά «κάτι μικροπράγματα»- προκειμένου να στηρίξει την πεποίθηση ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών διαχέεται και στην πραγματική οικονομία.


«Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, το ξέρετε ότι είναι έτσι». «Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και για αυτό διαμορφώνουμε μαξιλάρι προστασίας που πάει καλά όλοι οι θεσμοί το λένε αυτό», είπε ακόμη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε ότι πρέπει «να αδράξουμε την ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ που θέλει λύση».

«Ολοι έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της ''Μακεδονία''. Να μη σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο για τη ΦΥΡΟΜ, η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι στα βόρεια σύνορα, είναι στα ανατολικά, μη διευκολύνουμε την Τουρκία στη διείσδυση της στα Βαλκάνια», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για υποκρισία όσων αντιδρούν, όταν έχουν αναγνωρίσει το «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ.

Τέλος, για την αναφορά της Ανγκελα Μέρκελ στον Ζόραν Ζάεφ ως «Μακεδόνα πρωθυπουργό», σχολίασε ότι η Καγκελάριος δεν φέρθηκε όπως έπρεπε μια Ευρωπαία ηγέτης.