24 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε ότι ερευνάται για τη φυγάδευση του Πουτζδεμόν

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε ότι το ιδιωτικό αεροπλάνο της οικογένειάς του ερευνήθηκε από τις Aρχές για το ενδεχόμενο επιβίβασης σε αυτό του Κάρλες Πουτζδεμόν.


Ραδιοφωνικός σταθμός της Καταλονίας μετέδωσε την Πέμπτη ότι πριν από μερικές ημέρες έγινε έφοδος της αστυνομίας στο τζετ, το οποίο μετέφερε συγγενείς του Πεπ Γκουαρδιόλα από το Μάντσεστερ στο αεροδρόμιο «Πρατ» της Βαρκελώνης.

Ο Γκουαρδιόλα είναι φανατικός υποστηρικτής τόσο του Καταλανού ηγέτη προσωπικά όσο και της ανεξαρτησίας της περιοχής από το κεντρικό κράτος της Μαδρίτης.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ερευνώνται οι πτήσεις που κάνει το ιδιωτικό αεροπλάνο της οικογένειας Γκουαρδιόλα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται σε κάποια εξ αυτών να γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί ο Πουτζδεμόν, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο, αλλά εικάζεται ότι θα κάνει απόπειρα να γυρίσει μυστικά στην Ισπανία.

«Η σύζυγός μου, μου εξήγησε τι συνέβη. Δεν γνωρίζω τους σχετικούς νόμους, φαντάζομαι ότι οι αρμόδιες Aρχές έχουν το δικαίωμα να κάνουν ελέγχους, εφόσον υποψιάζονται κάτι ύποπτο ή αν το κρίνουν απαραίτητο. Διαπίστωσαν ότι στο αεροπλάνο ήταν μόνο η οικογένειά μου και έφυγαν. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο», ήταν τα λόγια του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι.

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr