05 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-Και φυσικά δεν χαιρέτισε ναζιστικά ο ΣΥΡΙΖΑίος πρώην πρόεδρος των Παραολυμπιονικών

Όχι ότι ο εν λόγω μπούφος είχε καμιά δουλειά στην εξέδρα αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται

Διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξε μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, μέλος της γραμματείας αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνείται ότι χαιρέτισε ναζιστικά ο Σίμος Παλτσανιτίδης, πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών όπως έχει καταγραφεί σε εικόνες από το χθεσινό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό και το βίντεο τον δικαιώνει παρά τα ουρλιαχτά των ΣΥΡΙΖΑίων και του iefimerida (που είναι το μονδικό μέσο που έπαιξε την εν λόγω μούφα είδηση των ΣΥΡΙΖΑίων ανάπηρων).


Ο κύριος Παλτσανιτίδης έχει «αιχμαλωτιστεί» από το φακό δήθεν "αντιφαστιστών ανάπηρων" να χαιρετά με το αριστερό χέρι ναζιστικά, ενώ βρίσκεται πάνω στην εξέδρα και δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, μέσω δηλώσεών του στον ΑΝΤ1, δεν χαιρέτισε ναζιστικά, αλλά κρατούσε με το ένα του χέρι του αναπηρικό του αμαξίδιο και με το άλλο έκανε κίνηση να χαιρετίσει το πλήθος, όχι όμως ναζιστικά, προτού κάνει το σήμα της νίκης.

Η κίνησή του έχει καταγραφεί μάλιστα από τις κάμερες που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και όπως φαίνεται πρώτα χαιρετάει ο Μίκης Θεοδωράκης, έπειτα ακολουθεί το παράδειγμά του ο Σίμος Παλτσανιτίδης, πρώτα χαιρετώντας και με τα δυο χέρια και μετά κατεβάζοντας το αριστερό χέρι (προκειμένου να κρατάει τον τροχό του αμαξιδίου-μια κίνηση που κάνουν όλοι οι ανάπηροι για λόγους ασφαλείας), χαιρετά με το δεξί και στην συνέχεια σχηματίζει το σήμα της νίκης.

Δείτε το βίντεο



Ο πρώην πρόεδρος των Παραολυμπιονικών δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν από το 1979 στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο ήταν και υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2009, πριν μετακομίσει όπως όλο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και γίνει μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, μέλος της γραμματείας αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ

Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Από το 1985 ζούσε στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, με ξέρουν οι φίλοι μου, ξέρουν εάν είμαι χρυσαυγίτης, εάν είμαι φασιστάκι όπως λέει ο Βερναρδάκης» αναφέρει [ΔΕ: Το 2016 ο Βερναρδάκης τον είχε αποκαλέσει "φασιστάκι και ρατσιστή της πλάκας" επειδή είχε σχολιάσει αρνητικά μια ανάρτησή του]. Πολιτικά ανήκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009. «Το 2009 δεν πήγα να ζητήσω να μπω σε εκλόγιμη θέση, να πιάσω τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Καστανίδη και να μπω σε εκλόγιμη θέση. Θα μπορούσα να το κάνω, όμως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Άλλοι πήγαν. Πώς έγινε ευρωβουλευτής για παράδειγμα ο Αρσένης;» υπογραμμίζει. Ένα χρόνο μετά, στις περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέβηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη. «Από το ΠΑΣΟΚ έφυγα το 2011, ένα μήνα πριν να παραδώσει ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο». Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2012, βλέποντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είδα ότι με εξέφραζε, θεώρησα ότι πρέπει να γραφτώ και ήμουν και μέλος της Ν.Ε. Χίου».

Από τα 250 στα 35 ευρώ

Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ τον απογοήτευσε. Το γυαλί ράγισε τον Ιούλιο του 2015 με το δημοψήφισμα. «Έτρεχα, ανάπηρος άνθρωπος υπέρ του ‘όχι’ κι αυτοί μέσα σε πέντε μέρες το έκαναν ‘ναι’. Έλεγαν ότι θα φορολογήσουν τους πλούσιους. Εγώ πληρώνω φόρους περισσότερους από τους εφοπλιστές» αναφέρει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, όπως λέει, την 1η Ιουλίου του 2016. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν έκοψαν τα επιδόματα των ανθρώπων με αναπηρία. Από τα 250 ευρώ που έπαιρνα από το μετοχικό ταμείο, τον Ιούνιο έγιναν 107 και από την 1η Οκτωβρίου παίρνω 35 ευρώ. Ανέβασα μια ανάρτηση στο facebook και τους είπα ‘σας τα δίνω σε στραγάλια για να περνάτε την ώρα σας στο κοινοβούλιο’».

Την... έκανε από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Σίμος Παλτσανιτίδης
Παρ, 01/07/2016

Επικαλούμενος πολιτικούς και προσωπικούς λόγους,  ο Ολυμπιονίκης με αναπηρία, Σίμος Παλτσανιτίδης, γνωστοποιεί με επιστολή του την απόφασή του να αποχωρήσει από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου καθώς και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από μέλος της γραμματείας αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Η απόφασή μου να βοηθήσω για ένα καλύτερο μέλλον των Ελλήνων και της Ελλάδας που από τον Οκτώβριο του 2011 θεώρησα ότι εκφράζονται μέσα από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με όσα είχε δεσμευτεί με τις εξαγγελίες και το πρόγραμμα που όλοι γνωρίζουμε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, και στις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Όμως μετά το δημοψήφισμα που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, καθώς και με όσα έγιναν με τη φορολογία των ελληνικών και μόνο προϊόντων με τα ισοδύναμα για την ιδιωτική εκπαίδευση, με τις τοποθετήσεις κομματικών στελεχών σε θέσεις χωρίς καν να έχουν τα τυπικά προσόντα με δηλώσεις υπουργών που είναι απαράδεκτες, με έναν πρωθυπουργό που πέρασε ένα πολυνομοσχέδιο με τις ευλογίες της Ε.Ε. και με φορολογικό και ασφαλιστικό, με ΕΝΦΙΑ που θα συνεχίζεται, με τους νέους να φεύγουν εκτός Ελλάδας για ένα καλύτερο μέλλον, με τους λάθος χειρισμούς στο μεταναστευτικό που στοχευμένα δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας και της εθνικής κυριαρχίας και μπορώ να γράφω σελίδες, όχι σαν τις 7.500 που τους έδωσαν από την Ε.Ε. οι θεσμοί χωρίς καν να σας ρωτήσουν και ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και βάζοντας χέρι σε επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις αναπηρίας, των συνταξιούχων κόβοντας το ΕΚΑΣ, αντί να τα διπλασιάσει για τις ευπαθείς ομάδες προστατεύοντάς τους, ως κράτος πρόνοιας και μην μπορώντας να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για την φοροδιαφυγή και την διακίνηση λαθραίων καυσίμων, τσιγάρων, τζόγου, ελεγκτικούς μηχανισμούς που δεν λειτουργούν τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ των μεγαλοεπιχειρηματιών που δεν τους αγγίζουν.

 ΓΙΑ ΟΛΑ τα παραπάνω που δεν είναι σε ότι εγώ πιστεύω πολιτικά ιδεολογικά, που δεν έχουν σχέση με αριστερή πολιτική, αποφάσισα να αποχωρήσω και να σας ευχηθώ να συναντηθούμε ξανά σε αγώνες που θα έχουν πρωταγωνιστή την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, την Αξιοπρέπεια, την Αξιοκρατία.

Εκεί θα με βρείτε συνοδοιπόρο σας.»