Το αρχαίο ελληνικό δράμα με τον κινεζικό πολιτισμό συνδυάζει η παραγωγή της κωμωδίας «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, που θα ανεβάσει αυτήν την εβδομάδα το Εθνικό Κέντρο Τεχνών (NCPA) της Κίνας στο Πεκίνο.
Για πρώτη φορά, το έργο παίχθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών το Φεβρουάριο του 2008. Όμως, τώρα, η παραγωγή θα επιχειρήσει θα δώσει μια νέα διασκευή στο κοινό.
Την κινεζική εκδοχή των «Ορνίθων» σκηνοθέτησε ο γνωστός κινέζος θεατρικός σκηνοθέτης Λούο Τσινλίν σε συνεργασία με τον ειδικό για το αρχαίο ελληνικό θέατρο Λούο Τονγκ.
Μια κωμωδία για τον πόλεμο
Ο Αριστοφάνης έγραψε τις «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στο έργο του διακωμωδεί τους συκοφάντες και τους κόλακες του δήμου, καθώς και τις θεωρίες για νέα πολιτεύματα.
Οι «Όρνιθες» πραγματεύονται τη φυγή δύο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την πιο τολμηρή φαντασία με την πιο ανάερη ποίηση. Οι «Όρνιθες» πρωτοπαίχθηκαν το 414 π.Χ όπου απέσπασαν το δεύτερο βραβείο. Την κινεζική εκδοχή των «Ορνίθων» σκηνοθέτησε ο γνωστός κινέζος θεατρικός σκηνοθέτης Λούο Τσινλίν σε συνεργασία με τον ειδικό για το αρχαίο ελληνικό θέατρο Λούο Τονγκ.