09 Απριλίου 2018

ΝΔ: Αυτοί είναι οι «άνθρωποι του Προέδρου» μετά την αποχώρηση Μπεκίρη

Τρία πλέον είναι τα πρόσωπα  που αποτελούν την πιο στενή ομάδα συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη που μαζί με το επικοινωνιακό επιτελείο θα χαράσσουν την στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τους Στέλιο Πέτσα, Γιώργο Μυλωνάκη και Γρηγόρη Δημητριάδη οι οποίοι θα σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής περιόδου και τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ.

Κομβικό ρόλο θα έχει ο νέος Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας που γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των στελεχών του κόμματος σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Παράλληλα στη ΝΔ διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί άσχημων σχέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μιχάλη Μπεκίρη. Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος τόνιζαν το άριστο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δύο αντρών, ενώ υπενθύμιζαν τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Μιχάλης Μπεκίρης στις εσωκομματικές εκλογές προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει την ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως ήταν προσωπικοί οι λόγοι της αποχώρησης του από την θέση του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο κυβερνητικό σχήμα στην περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια  στιγμή κύκλοι καλά πληροφορημένοι  ισχυρίζονται πως ο Μιχάλης Μπεκίρης είναι πιθανόν να είναι υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Αχαΐας, κόντρα σε διαδόσεις  εσωκομματικών  πολιτικών του αντιπάλων.

Με πληροφορίες από το tovimatisaigialeias.gr